TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’i buradan tebrik etmek istiyorum!

Ancak yanlış anlaşılmasın kurumda millet ve çiftçi adına güzel işler yaptığı için değil, kendisini eleştiren kurum personelini sindirmek için kendince çok akıllıca (!) bir yol izlediği için tebrik ediyorum.  

Kurumdaki suiistimallere yönelik yaptığımız haberlerle ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapamayan Gezginç, kurumda usulsüz işlemlerden rahatsız olan personeli sindirmek ve Tarımdan Haber’e olan haber akışının önüne geçmek için sürekli savcılık üzerinden karar çıkartıyor. 

Gezginç, bugüne kadar hiçbir kurum yöneticisinde görmediğimiz bir şekilde bir yıl içinde yorumlarla ilgili IP ve Port bilgilerini almak için 8 ayrı savcılık kararı çıkarttı. 

Malumunuz, Tarımdan Haber’in haber içerikleri kadar haberlerin altına yapılan yorumlar da takipçilerimiz tarafından ilgiyle takip ediliyor. Haber altına yapılan yorumlar da çoğu zaman bizim için bir ihbar niteliği taşıyor ve bu yorumlardan yola çıkarak yeni bilgilere ulaşıyoruz.

Çiftçi takipçilerimiz tepkilerini veya karşılaştıkları sorunları haberlerimize yaptıkları yorumlarla ilgililere ulaştırmaya çalışırken, kurumlarda görev yapan personel de çalıştıkları kurumda gördükleri suiistimalleri, haksızlıkları ve kötü yönetimi ‘görünür kılmak için’ bir şekilde yorum yaparak kendi yöneticilerine aksettirmeye çalışıyorlar.

Ancak gelin görün ki, TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç'in kurumdaki yanlış işlerle ilgili önlem almak yerine kurum personelini savcılıklar üzerinden sindirmek için sürekli yorumlara ait IP ve Port bilgileri için savcılıktan karar çıkartması dikkat çekiyor. 

Öyle ki, hakaret içermeyen yorumlara bile savcılıktan çok rahat karar çıkartılması Gezginç’in buradaki gerçek niyetini ele veriyor.

Bir örnek vereyim;

“H.G sadece izledi. Atamaları da kendisi değil H.N ve K.E nin direktifleri ile onayladı. (Bu iki kisiye yakinligi ile taninan kimseler ya disardan kuruma geldi ya da kurum icinden atandi) H.G Kendisi kurumdan ve herseyden bir haberdi. TIGEM i sadace basamak olarak kullandı. Derdi Genel Müdürlük yapmak bu görevi icraa etmek degildi zaten:)”

Görüleceği üzere noktasına ve virgülüne dokunmadan yayınladığımız bu yorumda hakaret içeren bir unsur var mı?

Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı suç unsuru bulunduğu gerekçesiyle bu yoruma ait IP ve Port bilgilerini bile bizden talep etti.

Şunu belirtmem gerekiyor. Sayfamıza yapılan yorumların IP ve Port bilgileri de haber kaynaklarımız gibi bizim için özel ve mahremdir. Hiçbir şekilde bu bilgileri kimse ile paylaşmıyoruz. Bu bilgileri ancak savcılık kararı olursa veriyoruz.

TİGEM’de geçmiş yöneticiler döneminde de yaptığımız haberlerden dolayı birçok sıkıntı yaşamamıza rağmen hiçbir yönetici bugüne kadar böyle bir yola başvurarak, kurum personelini savcılıklar üzerinden sindirmeye ve susturmaya çalışmamıştı.

Gezginç, bu yolla TİGEM’de usulsüz işlemleri sorgulayan kurum personelini tespit etmiş hem de bütün personele de bir gözdağı vermiş oluyor.

Ancak şunu belirtmem gerekiyor… Bu basiretli bir yöneticinin değil, kendisi gibi oturduğu koltuğa güç katan değil, oturduğu koltuktan güç alan yöneticilerin yapabileceği çok ucuz bir uygulama!

Gezginç, bu 'ucuz uygulama' ile kurum kültürü olan, kurum menfaatini düşünen devletini ve milletini seven kurum personelini asla sindiremeyecektir, bunu da bilmesi gerekiyor.