Yoğun bir koşturmaca ve gerginlik içinde çok şükür kazasız belasız bir şekilde seçimler bitti.

Kazanan yine Türkiye oldu!

Millet olarak yıpratıcı bir süreç geçirsek de doğru bildiklerimizi bu köşeden ve gazetemizden söylemeye yılmadan devam edeceğiz.

Seçimlerle birlikte bizleri de yenilen taraf ilan edenleri gördükçe, birinci Dünya savaşında Almanya’nın yenilgisi ile kazansa bile yenilen Osmanlı imparatorluğu aklıma geldi.

Unutmayalım ki yenilgi gibi görünen her mücadele bazen tarihsel kazançları yanında getirir.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm tarım emekçilerinin sesine ses olmak onların çıkarlarına hizmet etmek adına bu davada kazanan ve kaybedenden ziyade ya hep ya hiç durumu söz konudur. Onun için tarım sektörü Türkiye’de kazanan ana sektörlerden biri olmaya daima devam etmelidir.

İşte bizler bu kazancın önünde engel olmaya çalışan siyasi kararları eleştirmeye devam edeceğiz. Siyaset tarımın kazanması için bir adım atarsa da alkışlamaya memnuniyet ile devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi açıklandı.

Yeni tarım politikaları için bembeyaz bir sayfa açılacak gibi. Diğer bakanlıklara atanan flaş isimlere bakınca Tarım ve Orman Bakanlığına sayın İbrahim Yumaklı uygun görüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yürüten sayın Yumaklı’nın geçmişi ise boya firmalarında yöneticilik ve gübretaş yönetim kurulu üyeliği.

Sadettin İnan beyin haberinden öğrendiğimiz üzere ise Rekabet Kurumu gübrede kartelleşmeden dolayı aralarında Gübretaş’ın da bulunduğu 7 gübre firması ile ilgili 2021 yılında soruşturma başlatmış. Yaşanan deprem felaketinden dolayı Şubat-Mart ayında soruşturmanın sonuçları açıklanması gerekirken ertelenmiş.

Bu dikkat çeken haberin detayını tarımdan haber internet sitemizde okumanızı öneririm.

Soruşturmanın sonucunu merakla bekliyor olacağız.

Kabinede ki diğer görevlendirmelere bakınca Tarım ve Orman Bakanlığı için fazla bir arayış içine girilmemiş gibi görünüyor.

Sayın Bekir Pakdemirli görevden affını isteyince bakanlık içinde görev yapan sayın Vahit Kirişçi Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanmıştı. Şimdi yine bakanlık içi bir atama.

Aynı bakanlıkta görev yapan sayın Kirişçi, elektrikli traktör projesi için mealen, benim haberim yok arkadaşlar kendi çapında bir çalışma yapmış gibi bir açıklama yapınca, proje ve uygulamalarının her gelen ile sıfırdan başlatıldığını anlıyoruz.

Tarihe not düşmek adına yeni Türkiye Yüzyılı’nı “Üretimin Yüzyılı” ve “Üreticinin Yüzyılı” yapacağız diyen sayın Yumaklı’nın açıklamasını önemsemek istiyorum.

Ne de olsa hepimiz aynı gemideyiz!