Çiftçiyi, devleti dolandıran şebeke, genç çiftçi projesi yolsuzluğu haberlerimizden dolayı bize de FETÖ’cü damgasını vurmaya çalışmış!

Biz de bunu yıllar sonra yolsuzluk soruşturması kapsamında müfettiş raporunun tevafuken bir şekilde elimize geçmesiyle öğrendik.

Konuya girmeden önce bizimle ilgili bu iftirayı atan müfteri hakkında kısa bir bilgi notu vereyim…

TİGEM eski genel müdürü İsmail Şanlı, hala bu ismin Fakıbaba’nın Tarım Bakanlığı döneminde hangi bilgi, beceresi ve yeteneğinden dolayı TİGEM gibi teknik bir kuruma genel müdür yapıldığını çözebilmiş değilim. Fakıbaba’ya kimler referans oldu da bir ilçenin kaymakamı TİGEM gibi bir kuruma getirilip Genel Müdür yapıldı, anlaşılır gibi değil! Bunu sadece ben değil, o dönem Bakanlıktaki bürokratlar bile bunun cevabını aradıkları halde bulamamışlardı.

Öyle ki bu şahsı Genel Müdür yapmakla yetinmeyip bir de parlatılmıştı! ‘Tarımda mucizelere imza atan Genel Müdür (!)’ diyerek haber sitelerinde, gazetelerde manşetler atılmıştı!

Herkes bu şahsı parlatırken, biz o dönem TİGEM gibi teknik bir kuruma, Bakanlığın ve sektörün dışından bir ismin atanmasındaki çelişkiyi vurgulamak için ‘TİGEM’e Kaymakam Genel Müdür’ başlığı ile haber yapmıştık.

Zaten bu şahsın kısa sürede öyle pazarlandığı gibi olmadığı da anlaşılmıştı. Fakıbaba’da anlamıştı ama iş işten geçmişti. Özellikle Genç Çiftçi Projesi’nde kurguladıkları planın Milli Gazete tarafından deşifre edilmesi, bu şahsa yönelik soru işaretlerini de artırmıştı.

Bu şahıs, yolsuzluklarla ilgili yaptığımız haberlere cevap veremediği gibi, basın müşavirliğine gönderdiğimiz sorularımızı da cevaplayamamıştı.

Zaten bizim genç çiftçi projesinde yaşanan yolsuzluklarla ilgili yaptığımız haberlerde ne kadar haklı olduğumuzu, Ardahan Göle Jandarma Komutanlığının 2019 yılında yaptığı sahte kulak küpesi operasyonu ortaya koymuştu.

Bilindiği üzere Şanlı döneminde TİGEM’in genç çiftçi projesi kapsamında hayvan alım işi belli firmalara ihalesiz bir şekilde verilmişti. En çok hayvan alımı yapılan firma ise sahte kulak küpesi ile yakalanmıştı. 

Şanlı, bu firmaya hayvan alım işini ihalesiz bir şekilde vermek için öyle ince planlar yapmıştı ki, dönemin Bakanını bile takmamıştı!

Fakıbaba, bizzat bunu makamına çağırarak ‘kimsenin aklında bir kuşku kalmayacak’ şekilde yapılacak şeffaf bir ihale ile hayvanların alınmasını talep etmesine rağmen, bu ihaleyi yapmamıştı.

Hatta o dönemki kabine değişikliğini de fırsat bilerek, tam da Bakanlıkta (Fakıbaba ile Pakdemirli) görev değişimi ile aynı güne gelecek şekilde ihalesiz bir şekilde hayvan temini ile ilgili firmalarla sözleşmeler imzalanmıştı.

Evet, bu şahıs tarımda öyle mucizelere imza attı ki (!) TİGEM gibi teknik bir kurumu resmen felç etti! Yolsuzlukla anılır hale getirdi! Hükümetin o dönem kırsala yönelik en önemli projelerinden olan Genç çiftçi projesi bile yolsuzlukla anılır oldu!

Genç çiftçi projesindeki yolsuzlukların kamuoyunun gündemine taşınmasında en önemli görevi de Milli Gazete yapmıştı. Bizim haberlerimiz ve ardından Türkiye’nin dört bir tarafından çiftçiye dağıtılan hayvanlarla ilgili ciddi şikâyetlerin gelmesi üzerine Bakanlık soruşturma başlatmak zorunda kalmıştı.

Şimdi gelelim sadede… Bizi takip edenler zaten bu yazdıklarımıza aşinalar.

Bakanlık müfettişleri, soruşturma kapsamında bu şahsın da ifadesini alıyor. Genç çiftçi projesinde çiftçilere damızlık vasfı olmayan hayvanlar dağıtılarak mağdur edildiği, ihalesiz bir şekilde hayvan alımı yapılan firmaya yönelik devleti dolandırmaktan dolayı firma sahiplerinin tutuklanarak haklarında soruşturma açıldığı ortada iken, bu şahıs soruşturmanın usul ve esas yönünden hatalı olduğunu belirterek, olayı aslından kopararak, bambaşka bir alana çekmeye çalışıyor!

Diyor ki ifadesinde; bizim için FETÖ’cü olduğumuzu ve o dönem Tarım Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un talimatıyla bu haberlerin bize yaptırıldığını sonra da soruşturma başlatıldığını iddia ediyor. Yani kendisine açıkça bir kumpas kurulmaya çalışıldığını iddia ederek, işin içinden sıyrılmaya çalışıyor! 

Görüyorsunuz değil mi; MÜFTERİYİ!

Kafa nasıl çalışıyor, olayı özünden nasıl saptırıyor!

Tam bir FETÖ taktiği!

Bakanlık müfettişlerine Mehmet Hadi Tunç'u kastederek bizimle ilgili aynen şu ifadeyi veriyor; ‘Haberi yapan şahsın, EK 4, FETÖCÜ olduğu ve kimlerle hareket ettiği gibi hususlarda kendisi bilgilendirilmiştir’

Yani bizim FETECÜ olduğumuz (!) konusunda dönemin Bakan Yardımcısı Hadi Tunç'u bilgilendirilmiş (!) ve bilgilendirmeye dair de bakanlık müfettişlerine EK 4 belgesi vermiş!

Bu şahıs (!) iftirada hiçbir sınır da tanımayarak hatta diyor ki; Tarım Bakan Yardımcısının FETÖCÜ bir gazeteci (!) ile işbirliği yaparak, talimatla haber yaptırarak (!) kendisini atayan iktidarın da hukukunu çiğnediğini iddia ediyor!

Yaa…

Tam bir zavallılık durumu!

Düşünün bunun gibi müfteriler, bu devletin en önemli kurumlarına atanarak en üst düzeylerde görev verilmiş! 

Vay ki bu ülkenin haline…

Düşünün bize FETÖCÜ iftirası atmaya çalışan bu müfteri, 2021 yılımda FETÖ’nün mülkü idare yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Anlaşılan kendisinin FETÖ ile ilgili ciddi bir açığı varmış ki, bu açığını kapatmak için bize FETÖCÜ damgası vurdurarak, genç çiftçi yolsuzluğunun da üstünü örterek, işten sıvışmaya çalışmış! 

Bu ifade tutanağı yakın bir zamanda elime geçtiği için henüz hukuki bir işlem başlatmadım. Ancak bu müfteri ile hukuk önünde hesaplaşacağız.

Soruşturmanın doğrudan tarafı olmamıza rağmen Tarım Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığından EK 4 belgesini talep ettiğimiz halde bu belge bize verilmedi.

Bakanlık, ifade tutanağında soruşturma dosyasına konulduğu belirtilen belgeyi vermeyerek kimi korumaya çalışıyor bilemiyorum. Bunu da mahkemede öğrenmiş olacağız.

belge1