Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına müdahale etmek ve vatandaşın daha uygun fiyata et alabilmesi için karkas et ithal ederken, ithal edilen bu etler de Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER) üyesi marketlerde satılıyor. (Bu marketlerde ithal etten elde edilen kıyma 324 liradan, kuşbaşı ise 354 liradan satılıyor.)

Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde yaygın market zincirlerine ESK tarafından verilen ithal etler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği Tarım Kredi Marketlerde neden satılmıyor?

Belki bu durum sizin dikkatinizi çekmiş olabilir ancak sektörü takip eden bir gazeteci olarak inanın ben bile bu noktayı atlamışım, fark etmemişim.

Düşünsenize, Tarım Bakanlığı eliyle belli marketlere yoğun bir şekilde ithal et veriliyor ancak sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği Tarım Kredi Marketlere bu etler verilmiyor ve bu marketlerde ucuz et satılmıyor!

Olacak şey değil!

İşte ithal ucuz etin neden Tarım Kredi Marketlerde satılmadığına yönelik bakanlık kaynaklarından bomba bir kulis öğrendim.

Yakın bir süre önce sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir görüşmesi olur. Görüşmede Erdoğan, Bakan Yumaklı’ya et fiyatlarından duyduğu rahatsızlığı iletir ve ithal ucuz etin Tarım Kredi Marketlerde neden satılmadığını sorar.

Bakan Yumaklı da Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile görüşemediklerini hatta telefonlarına bile çıkmadığını belirtir. Kendisi ile iletişim kurulamadığı için de Tarım Kredi Marketlerde ithal etin satılmadığını aktarır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Nasıl iş yapıyorsunuz, böyle koordinasyonsuzluk olur mu? diyerek tepki gösteriyor.

Bakanlık koridorlarında konuşulanlar şimdilik bu kadar.

Bakalım önümüzdeki günlerde ucuz et Tarım Kredi Marketlerde satılmaya başlanacak mı?

Onu da bekleyip göreceğiz.