Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

TİGEM'e geçtiğimiz ay Genel Müdür olarak atanan Ayşe Ayşin Işıkgece, görevine hızlı başladı. Kurumda iki genel müdür yardımcısı bugün itibariyle görevden alındı.

TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Tekin ve Halil İbrahim Özbayat görevden alındılar. Eski Genel Müdür İsmail Şanlı'nın geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevden alınmasının ardından iki genel Müdür Yardımcısının da yeni Genel Müdür tarafından görevden alınması dikkat çekti. Üzeyir Tekin, İsmail Şanlı tarafından bu göreve geçtiğimiz Ocak ayında getirilirken, Halil İbrahim Özbayat ise 15 yıldır TİGEM'de üst düzey yöneticilik yapıyordu.

Eski Genel Müdür İsmail Şanlı döneminde, genç çiftçi projesi kapsamında çiftçilere dağıtılmak üzere TİGEM tarafından tedarik edilen hayvanların alımıyla ilgili şaibe iddiaları gündeme gelmişti. Bu şaibe iddiaları üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı TİGEM'e müfettiş görevlendirmişti. Görevden alınan iki genel müdür yardımcısının da bu dönemde görevde bulunan isimler olması dikkat çekti. TİGEM'de iki üst düzey yöneticinin görevden alınması 'yeni Genel Müdür görevine hızlı başladı' yorumlarına neden oldu.