Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz! Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz!

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yer alan ve işçilerin 7 Mart’tan bu yana grevde olduğu Lezita fabrikasında dün grev kırıcılığını tespit etmek amacıyla gelen avukatlara engel olunmuş ve işçiler darp edildi.

ABALIOĞLU LEZİTA HUKUK KARARLARINI TANIMIYOR!

Bunun üzerine Lezita Grevcileri olarak yazılı bir açıklama yapıldı. ‘Abalıoğlu Lezita hukuk kararlarını tanımıyor, jandarma lezita özel güvenliği gibi davranıyor, devlet işçinin karşısında patronların yanında duruyor!’ başlığı ile zehir zemberek bir açıklama yapıldı.

GREV KIRICI OLARAK 483 İŞÇİNİN İŞE ALINDIĞI MAHKEME KARARI İLE TESCİLLENDİ!

İşverenin Lezita’da grev kırıcı olarak aralarında Hintli işçilerinde olduğu 483 işçi alındığını ve bunun da mahkeme kararı ile tescillendiği dile getirilen açıklamada, mahkemenin verdiği kararı uygulamak için fabrika içine giren sendika avukatları ve devlet memurlarının Abalıoğlu Lezita yöneticilerinin çıkardığı zorluklarla karşı karşıya kaldığı vurgulandı.  

KOLLUK KUVVETLERİNİ KENDİ ÖZEL GÜVENLİKLERİ GİBİ KULLANIYORLAR

Abalıoğlu Lezita yöneticilerinin, kamu görevlilerine görevini yaptırmamak için her türlü yolu kullandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kolluk kuvvetlerini kendi özel güvenliği gibi kullanarak görevlerini yaptırmamak için elinden geleni yapmıştır. Bu da işe yaramayınca mahkeme kararını tanımadığını ilan etmiştir. Tüm bu süreç tutanaklarla kayıt altına alınmıştır. Kamu görevlilerine görevini yaptırmayan şirket yöneticileri, jandarmalar hakkında da gerekli işlemler yapılacaktır. Mahkeme kararını tanımadığı ilan eden şirket yöneticileri hakkında ayrıca hukuki bir süreç başlayacaktır. Ancak bir kez daha görülmüştür ki Abalıoğlu Lezita hakkında mahkeme kararını uygulatacak bir kamu gücü bulunmamaktadır. Dün tescillenen bu durumun muhatabı ve bu rezaleti çözecek olanlar Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığıdır”

GREVDEKİ İŞÇİLER DUYARLI OLAN HERKESTEN DESTEK İSTEDİ

Grevdeki işçiler, haklı mücadelelerine herkesten duyarlılık ve destek beklediklerini belirterek,  “Lezita önünde işçiler grevin 41. Gününde direnmeye devam etmektedir, Jandarma ablukası ve müdahale tehdidi devam etmektedir. Bu abluka dağıtılmalıdır ve mutlaka dağıtılacaktır. Tüm emekten yana, işçi dostu ilerici demokrat kamuoyunu daşanışmaya ve destek olmaya davet ediyoruz. Lezita önündeki işçileri yalnız bırakmayın” denildi.