TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı iştiraklerin değerlendirme toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar'da yapıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, burada yaptığı konuşmada şirketlerin iyi yönetilmemesinden dolayı kendisinin görevden alınması durumunda şirket müdürlerinin yarısının da kendisiyle birlikte görevden ayrılmak zorunda kalacağını söyledi. 

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ 

Poyraz’ın, Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı şirketlerin birçoğunda finansman sorununun yaşandığı, alacakların tahsil edilemediği ve rekabet güçlerinin zayıfladığı yönünde iddiaların arttığı bir dönemde böyle bir konuşma yapması dikkat çekti. 

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

KARŞILAŞILAN BİR DURUM DEĞİL 

İştirakler toplantısında pek karşılaşılmayan bu durum farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde bugüne kadar hiçbir Genel Müdür iştiraklerin başarı veya başarısızlığına göre görevden alınmamışken, Poyraz’ın şirket müdürlerini bu şekilde uyarması dikkat çekti. 

BAKANLAR KURULU KARARINA AYKIRI BİR ŞEKİLDE KREDİ KULLANDIRILMAYA DEVAM EDİLİYOR 

Tarım Kredi’de Genel Müdürün başarı veya başarısızlığı ana kurum yani Tarım Kredi’deki çalışmasına göre belirleniyor. Tarım Kredi’de çiftçiye Bakanlar Kurulu kararlarına aykırı bir şekilde uygulanan yüksek faiz sorununa bir çözüm üretemeyen Poyraz’ın, iştiraklerle bu kadar ilgilenmesi eleştirileri de beraberinde getirdi. 

Diğer yandan Poyraz’ın bu uyarısı iştiraklerde sıkıntının hat safhaya çıktığı şeklinde yorumlandı.