TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Gübretaş’ın lojistik kapasitesini yüzde 35 artıran tesisler açıldı. GÜBRETAŞ, son yıllarda Ar-Ge ve bilinçli tarımı yaygınlaştırma alanında yaptığı öncü çalışmaları Türkiye’nin farklı noktalarında gerçekleştirdiği tesis yatırımlarıyla da desteklemeyi sürdürüyor.

Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

Sektörünün ilk şirketi olarak 67 yıllık mazisine İskenderun Sarıseki’deki fabrikasıyla başlayan GÜBRETAŞ, bu ilçede yapımını yeni tamamlayıp törenle hizmete açtığı tesisler sayesinde, Türkiye genelindeki depolama kapasitesini yüzde 35 artırarak 472 bin tona yükseltti.

İskenderun’un Sarıseki Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve aynı zamanda GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı’nın yanı sıra Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile bölgedeki mülki protokolden yetkililer ve şirketin paydaşları katıldı.

 “Bilinçli üreticilerin çoğalması önemli”

Tesislerin açılış töreninde konuşan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, maliyet girdileri yüksek olan çiftçinin verimliliği arttırması gerektiğini ifade ederek, "Son iki yılda bir şeyi üzerine basa basa bir taraftan ifade etmeye bir taraftan yapmaya çalışıyoruz. Eğer Türkiye'de tarım başarılı olacaksa bu başarı devam ettirilecek ise ve herkes tarafından kabul edilecekse mutlaka ama mutlaka hükümetlerin gündeminde öncelikli gündem maddesi olarak tarımda planlamanın öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini ifade ediyoruz.

TARIMSAL GİRDİLER ÇİFTÇİMİZİ ZORLUYOR

Bizler tarım kredi kooperatifleri olarak bu planlı ekonomide rol model olmak için kendi yapımızı geliştirmeye dönüştürmeye çalışıyoruz. Bunun için öncelikli hedefimiz tüketici tarafında tüketici ile belli ölçüde muhatap olup pazar tarafından belli bir paya ve büyüklüğe ulaşıp daha sonra tarımsal girdiler noktasındaki girdileri çiftçilere temin ederek piyasanın istediği ürünleri çiftçimize sözleşmeli olarak ürettirmek bütün yapımızı buna dönüştürmeye çalışıyoruz.

Aynı zamanda da şunu yapmaya çalışıyoruz, tarımsal girdiler çiftçimizi zorluyor çünkü gübrede, ilaçta, akaryakıtta ciddi bir yurt dışı bağımlılığı var. Bu durumda bizim verimliliği arttırmamız gerekiyor bu noktada ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Biz tarım kredi kooperatifleri olarak verimliliği esas alacak bir dizi seri çalışmalar başlattık bugün açılışını yaptığımız tesisler verimliliği arttırmak için yaptığımız çalışmalardan sadece bir tanesidir" şeklinde konuştu.

Genel Müdür Yumaklı: “Bu yatırım, her yönden tasarruf sağlayacak”

İskenderun’un GÜBRETAŞ tarihinde özel ve önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, “1952’de Adnan Menderes döneminde bu bölgede sektörün ilk şirketi olarak kurulan GÜBRETAŞ, 67 yıldır İskenderun ve Türkiye topraklarına değer katıyor” dedi. Şirket olarak en büyük amaçlarının, tarımdaki verimliliğin artırılması olduğunu belirten Yumaklı, “Bu gibi tesis yatırımlarımızla ve yenilikçi ürünlerimiz ile ülke tarımında verimlilik ve kaliteyi artırarak, hem en önemli paydaşımız olan çiftçilerimiz için hem de ülke ekonomisi için değer üretmeyi sürdürmekteyiz” diye konuştu.

Yeni tesislerin sağlayacağı avantajlara değinen Genel Müdür Yumaklı, “Lojistik kapasitemizin ve imkanlarımızın hizmete açılan bu yatırımla üçte bir oranında artması sayesinde ekonomik, operasyonel kabiliyet ve zaman açısından tasarruf elde edeceğiz. Bu da ürün ve hizmetlerimizde optimum verimlilik elde etmemizi sağlayacaktır” dedi.

Gübretaş’tan 59 milyon TL’lik yatırım 

Bir yıldan kısa sürede inşası tamamlanan ve 59 milyon TL yatırımla gerçekleşen tesislerde, son teknolojiye sahip lojistik depoların yanı sıra İskenderun Bölge Müdürlüğü ve Ar-Ge çalışmalarının önemli bir sacayağı olan İskenderun Laboratuvarı da yeni yerlerine taşındı. Toplam 37 bin metrekare alan üzerine inşa edilen tesisler bünyesinde her birinin kapasitesi 7.500 m3 olan toplam 16 depo bulunuyor. GÜBRETAŞ İskenderun Lojistik Merkezi’nin toplam depolama kapasitesi ise 120.000 tonluk bir hacme ulaştı.

Tamamlanan depolar sayesinde GÜBRETAŞ’ın depolama kapasitesi, yaklaşık yüzde 35 oranında artarak 472 bin tona yükseldi. Sektörde örnek sayılacak modern bir altyapıya sahip olan GÜBRETAŞ İskenderun Lojistik Merkezi içindeki konveyör sistemi sayesinde hem dökme yığınlama işlemi yapılarak maksimum alan kullanılacak, hem de stokların gereksiz elleçlemesinden doğabilecek etkiler azaltılacak. Ürünlerin iklimsel etkilerden korunması amaçlanan depo cephesindeki sandviç panel sistemiyle de ürünlerin kalitesi ve çiftçilerin memnuniyeti desteklenmiş olacak.

Şirkete farklı yönlerden önemli bir tasarruf da sağlayan yeni tesislerin yüksek kapasitesi sayesinde depolama ve sevkiyat planlaması gibi operasyonel faaliyetler, aynı merkezden daha verimli şekilde koordine edilebilecek. Böylece bu lokasyondan tedarik sağlanan tüm illerdeki çiftçilere daha kaliteli ve hızlı hizmet sunulması hedefleniyor.