Yaklaşık 33 yıllık özel sektörde yem fabrikası ve hayvancılık sektörlerinde ki tecrübelerim dolayısıyla TİGEM Genel Müdürü Said Kocabay’ın ricasıyla TİGEM’e ait Gözlü Tarım İşletmelerinde bulunan 30 ton/saat kapasiteli son derece modern yem fabrikasını, koyunculuk ve sığırcılık işletmelerini ziyaret ettim.

02/12/2021 tarihinde yapmış olduğum ziyarette yem fabrikasındaki çalışan personel ve ilgili Müdür yardımcısı Murat Laleli Bey, kendilerini işlerine o kadar güzel konsantre etmişler ki hayran kaldım.

Özel sektörde uygulanan kalite kontrol ve otomasyon sistemleriyle aynı şekilde itina ile takip ediliyor giren hammadde ve üretilen bütün yemler NIR cihazında kontrol ediliyor.

Kontrolden sonra istenilen standartlar içerisindeyse hammadde kabul ediliyor ve yem ihtiyaç duyulan TİGEM işletmesine gönderiliyor.

Bütün personel, benim özel sektörde olmam sebebiyle, her şeyi merak edip sordular.

Kendimi Devlet işletmesinde değil de fabrika sahibinin yanında gibi hissettim. 

Koyunculuk işletmelerini gezdim.

Koyunların vücut kondisyonları ve ikizlik oranlarının standartların çok üzerinde olduğunu gördüm.

Akdi vefa örneği göstererek İşletme Müdürü Yüksel Akçay Bey, Koyunculuk işletmelerine ücretsiz danışmanlık yapan Hocamız Prof.dr. Halil Akçapınar’ın adını vermiş.

Diğer işletmelere de Türk Büyüklerinin (Alparslan, Oğuz kağan v.s) adlarını vererek Milli değerlerimize de sahip çıkmış. 

Sığırcılık işletmelerini de hayvancılıktan sorumlu Müdür Yardımcısı Fırat Ergen Beyle gezdik.

Sığırcılıkta standartlara hızla yaklaşıldığını gebelik, doğan ve yaşayan buzağı sayısında artış olduğunu kayıtlardan gördüm.

Süt ineklerine fazla miktarda kaba yem yedirilip hayvanların sağlığının korunduğu gibi süt bileşenleri değerlerinin standartların üzerinde olduğunu gördüm.

Süt verimi de her geçen yıl, bir önceki yıla göre artmaktadır.

İşletme genel olarak bilim ve teknolojiyle barışık ve bilimin her alanda uygulanması için yönetimden çalışanlarına kadar herkesin gayret göstermesi beni çok etkiledi.

Bütün personel ‘daha iyi nasıl yaparız’ diyerek gayret göstermekte ve kendi işleri gibi benimsemektedir.

Personelin adaptasyonunda ve başarının yakalanmasında emeği geçen başta Genel Müdür Said Kocabay olmak üzere ilgili tüm amirlere Gözlü işletmesi Müdürü Yüksel Akçay ve ekibine çok teşekkür ediyorum.