Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'da endişeli bekleyişi sona erdirdi. 9 Temmuz'da yayımlanan 703 sayılı KHK ile teşkilat yapısı ortadan kalkan ve diğer kurumlardan geçici görevle aylıksız izinli sayılarak muvafakatle gelen çok sayıda personelin TKDK'dan kurumlarına geri dönme ihtimali gündeme gelmişti. Bu konuda endişeli bir bekleyiş içinde olan TKDK personeli, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile rahatladı.

Resmi Gazete'de bugün 7 tane Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. 'Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kuruluşların yapısı yeniden belirlendi.

Buna göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar olarak; Atatürk Orman Çiftliği, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nın kuruluş esasları yeniden düzenlendi.

Atatürk Orman Çiftliği, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü'nün kamu tüzel kişiliğine haiz özel bütçeli birim özellikleri korunurken, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nın kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

TKDK'DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SONA ERDİ

TKDK'nın 9 Temmuz'da yayımlanan 703 sayılı KHK ile teşkilat yapısı ortadan kalkmıştı. 703 sayılı KHK'ya göre diğer yandan diğer kurumlardan geçici görevle aylıksız izinli sayılarak TKDK'ya muvafakatle gelen ve yöneticiler dahil olmak üzere kilit pozisyonlarda çalışan pek çok personel kurumlarına geri dönmek zorunda kalacaktı.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TKDK'nın teşkilat yapısı yeniden belirlenirken, akreditasyon sorunu da çözüldü. TKDK, 'Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin' geçici 4'üncü maddesi ile de diğer kurumlardan gelen personeli yeniden istihdam etme hakkına kavuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin girişimleri ile TKDK'da yaşanması muhtemel birçok sorunun önüne geçilmiş oldu.

Geçici 4'üncü madde şöyle: “375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 31'inci maddesi kapsamına girenlerin asıl kurumlarına dönüşleri veya 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlandığı tarih itibarıyla görevlendirilmiş bulundukları kurumda 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgisine göre ek 23 ila ek 28'inci maddelerine göre istihdamına devam edilmesi, ilgili personelin muvafakati alınmak suretiyle geçici 31'nci maddede belirtilen süre içerisinde gerçekleştirilir. Bu şekilde istihdam edilen personelin kadro ve pozisyonları atama işlemi ile birlikte ihdas edilmiş sayılır"

TARIMDANHABER