Kimler Başvuru yapabilir? 

TKDK, IPARD 2 Programı kapsamında 08 Mayıs 2019 tarihinde Altıncı Başvuru Çağrı İlanına çıkmıştı. İlan kapsamında sadece “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme”  kapsamındaki başvurular kabul edilecek. 
Destek geri ödemesiz 

Program kapsamında sağlanacak olan mali destek, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Program Fonu’ndan karşılanacak. “Kamu Katkısı” olarak adlandırılan program çerçevesinde gerçekleştirilen yatırımlar geri ödemesiz olarak kullanılacak. 

Başvuru Yapılacak İller

Başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller şöyle; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat

Desteklenecek Sektörler

Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi (Sektör kodu 302-1)

Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi (Sektör Kodu 302-2)

Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler (302-3)

Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri (302-4)

Su Ürünleri Yetiştiriciliği (302-5)

Makine Parkları (302-6)

Yenilenebilir Enerji Tesisleri (302-7)

Destek Oranı

Başvuru süresi

Başvurular 08.07.2019 tarihi saat 09.00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK il koordinatörlüklerinden kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi 20.08.2019 tarihinde saat 21.00’de kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise, 23.08.2019 saat 18.00’e kadar yapılabilecek. Teslim tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek.