2 hafta önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı hayvancılık desteklemeleri kapsamında küçükbaş hayvancılık desteklerinde anaç koyun keçi desteğini kaldırılarak yerine kuzu ve oğlaklara destek verecek. Ancak desteklemedeki değişiklik önceden üreticiye bildirilmediği için kuzu ve oğlağını kestiren üretici küçükbaş hayvancılık desteklerinden tamamen mahrum kalacak.

2 hafta önce Tarım

Gübre piyasasında organomineral gübre üreten firmalar bu yıl umduklarını bulamadı. Özellikle gübrenin Mercedes'i olarak bilinen DAP gübre fiyatının yükselmemesi, organomineral gübre satışlarını düşürürken, talep yetersizliğinden dolayı bir çok firma üretimini durdurdu.

2 hafta önce Hayvancılık

Karkas kesim fiyatları ile birlikte et fiyatı yükselirken, diğer yandan canlı hayvan fiyatları da artıyor. 3-6 aylık buzağı fiyatları bir haftada yüzde 5,6 artarak 47 bin 250 liraya çıktı. Diğer yandan damızlık düve fiyatları ile besilik erkek dana fiyatları da arttı.

2 hafta önce Hayvancılık

Kesim fiyatındaki artış devam ediyor. Kesim fiyatlarının artması, et fiyatlarının da artması anlamına geliyor. Kesim fiyatları geçtiğimiz hafta ortalama yüzde 2,5 oranında yükseldi. En çok fiyat artışı yüzde 3,3 ile kuzu kesim fiyatında oldu.

2 hafta önce Tarım

İki yıllık görev süresinde çiftçi için tam bir hayal kırıklığı olan ve görevden alınması beklenen Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile ilgili son günlerde algıya yönelik çalışma başlatılması dikkat çekiyor. Gazeteci Osman Diyadin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek Hüseyin Aydın'ın görevden alınmaması yönünde paylaşım yaparken, Diyadin'in takipçileri de bu paylaşıma 'Reisi kandırmayın' diyerek tepki gösterdi.

2 hafta önce Tarım

Ankara’nın Polatlı ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok köyünde, TOKİ tarafından satışa çıkarılan köy gelişim alanındaki tarlalarla ilgili sevindirici haber. Polatlı Yassıhöyük köylüleri, Çevre Şehircilik Bakanlığına yönelik açtıkları davayı kazanırken, bu karar köy arazilerinin hobi bahçesi veya villa tarzı yapılarla yağmalanmasının önüne geçilmesi konusunda önemli bir adım oldu.

2 hafta önce Tarım

Ticaret Borsalarında mısır fiyatları son bir haftada tonda ortalama 300 lira yükselerek 7800 lira seviyesine çıktı. Buğday ve arpa fiyatları ise yatay seyretti.

2 hafta önce Tarım

Türkiye'de son yıllarda tarım ve gıdaya sektör dışından yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Sanayi, enerji ve inşaat sektöründeki yatırımları ile bilinen Türkiye'nin köklü kuruluşlarından Alarko Holding, tarıma sera, tohum, gübre ve zirai ilaç alanında 4 koldan birden yatırım yapacak.

2 hafta önce Hayvancılık

ESK mağazalarında ve PERDER üyesi marketlerde satılan ucuz etin Tarım Bakanlığının hijyen kurallarına aykırı bir şekilde satıldığı ortaya çıktı. ESK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyeleri, mevzuata aykırı et satışı yaparak suç işlerken, ortaya çıkan bu skandalla ilgili Bakanlığın nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

2 hafta önce Hayvancılık

TÜSEDAD, Mart ayı çiğ süt üretim maliyetini çıkardı. 1 litre çiğ sütün Mart ayı üretim maliyetinin 16,76 lira olduğunu belirten TÜSEDAD, üretimin sürdürülebilirliği açısından yüzde 20 kar ile çiğ süt referans fiyatının 20 lira olması gerektiğinin altını çizdi. Ulusal Süt Konseyi, 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak çiğ süt referans fiyatını ise 14,65 lira olarak açıklamıştı.