4 hafta önce Tarım

Traktöre ihtiyacı olan ancak yüksek faiz ve krediye ulaşımın zorluğundan dolayı, traktör alımını ertelemek isteyen çiftçi, bu sefer de artan enflasyondan dolayı fiyatların daha da artmasından endişe ediyor. Kafası karışan çiftçi, bu ortamda traktör alınır mı diyerek forum sitelerinde destek talebinde bulunuyor.

4 hafta önce Hayvancılık

Süt fiyatlarında gelinen acı tabloyu Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez gözler önüne serdi. Suiçmez, Ulusal Süt Konseyi tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan süt fiyatlarına tepki göstererek, “Üretici, ’10 tane satarım, 1 milyon toplarım. Bankaya faize yatırırım ben her ay 50 bin TL alırım’ diyor. Doğru bir yaklaşım değil ama ne yapsın adam, son çare” dedi.

4 hafta önce Hayvancılık

Et fiyatlarından dolayı canlı hayvan fiyatları da yerinde durmuyor. Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları da artıyor. Güncel damızlık düve, damızlık gebe düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatı kaç lira? Detaylar haberimizde…

1 ay önce Hayvancılık

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, piyasada erkek dana kesim fiyatının 390-410 lira seviyesinde bulunduğunu ancak kesimhanelerin bu fiyatın altında kesmek istemesinden dolayı üyelerine yönelik yapılan kesimlerin bu hafta iptal edildiğini duyurdu.

1 ay önce Desteklemeler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerine yönelik açıklama yaptı. Yumaklı, sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada çiftçiye bugün 694 milyon 461 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin yapılacağını bildirdi.

1 ay önce Tarım

Tarımda girdi maliyetleri yükselmeye devam ediyor. Şubat 2024 ayına ait tarımsal girdi fiyat endeksi bugün yayınlandı. Buna göre, tarımsal girdi fiyat endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 36,71 oranında arttı.

1 ay önce Tarım

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası ile yapılan anlaşma kapsamında 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verileceğini iddia ederken, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kesinlikle böyle bir şey olmadığını söyledi. Karakaş ise Tarım Bakanı Yumaklı'nın açıklama yapmasını istedi.

1 ay önce Hayvancılık

Et fiyatları gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. UKON, haftalık dana ve kuzu kesim fiyatlarını yayınlarken, fiyatlar yine arttı.

1 ay önce Güncel

Et ve Süt Kurumu, mağazalarda satışını yaptığı et ürünlerine ortalama yüzde 25 zam yaptı. Zamlı fiyatlar bugünden itibaren uygulamaya konulurken, sabah etiket değişiminden dolayı mağazalara yaklaşık 1 saat müşteri alınmadı.

1 ay önce Hayvancılık

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına konuk olan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Türkiye’nin hayvancılıkta geldiği acı durumu şu sözlerle özetledi: “Sınırlar kapansa, bir ambargo gelse Türkiye ne et yiyebilir ne de etin yanına yaklaşması mümkün olmaz!”