Uygulanan yanlış politikalardan dolayı ülke hayvancılığı sürekli geriye giderken, Türkiye kendi kendine yeterliğini de kaybederek tamamen ithalata bağımlı hale getirildi.

SENCER SOLAKOĞLU GAZETECİ CÜNEYT ÖZDEMİR'E KONUŞTU

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına konuk olan Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, bu durumu şu acı sözlerle net bir şekilde ortaya koydu:

TÜRKİYE ARTIK BİR TARIM ÜLKESİ DEĞİL Mİ?

Cüneyt Özdemir: Sencer bey şunu söyleyebilir miyiz? Türkiye artık bir tarım ülkesi değil, kendi kendine yetmeyi başarabilen bir ülke değil diyebiliyor muyuz?

Sencer Solakoğlu: Bakın et konusunda çok net. Şuanda et konusunda Türkiye Cumhuriyeti sınırları kapansa, bir ambargo gelse et ürünlerinin dışında bir çok üründe, Türkiye ne et yiyebilir, çok zenginler yemeye devam edebilir ama orta halli, normal kazancı olan insanların etin yanına yaklaşması mümkün olmaz. Çok net.

Buğday Arpa-3

TMO ÜRÜN ALMAYACAĞI İÇİN ÇİFTÇİ BUĞDAY ARPA VE MISIRI ÇOK DÜŞÜK FİYATTAN TÜCCARA SATMAK ZORUNDA KALACAK!

Diğer yandan Solakoğlu, buğday, arpa ve mısırda bu yıl çiftçiyi bekleyen tehlikeye de işaret etti. Solakoğlu, TMO'nun depolarının ithal buğdayla dolu olduğu için bu yıl çiftçiden yeterli ürün almayacağını ve çiftçinin ürününü tüccara çok düşük fiyattan satmak zorunda kalacağını belirtti. Çiftçinin bu yıl büyük bir darbe yiyeceğine dikkat çeken Solakoğlu, bunun karşılığında 2025 yılında üretimin düşeceğini ve yüksek miktarda buğday, arpa ve mısır ithal etmek zorunda kalacağını vurguladı. 

İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız! İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız!