TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanlığının önemli merkez birimlerinden Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde, 8 daire başkanı görevden alınırken, mahkemeyi kazanarak görevine geri dönen bir daire başkanına da görev verilmeyerek, başka bir genel müdürlüğe araştırmacı olarak gönderildi.

BAKANLIK ÇALKALANIYOR!

Bakanlık, toplu halde görevden almayla ilgili çalkalanırken, siyasi referansları güçlü olan isimlere ise dokunulmaması dikkat çekti.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde toplu halde görevden alınan daire başkanları şöyle…

Avrupa Birliği ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Özge Tekin

İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Soner Mavi

İstatistik Daire Başkanı Mehmet Cihat Kaya

Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Alper Bilan

Sulama Sistemleri ve Tarımsal Altyapı Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Fatih Hacıalibeyoğlu

Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon Daire Başkanı Recep Gülnar

Tarımsal Pazarlama Daire Başkanı Hüseyin Demir

Toprak Koruma ve Arazi Değerlendirme Daire Başkanı İbrahim Müftüoğlu

MAHKEMENİN KARARI DİKKATE ALINMADI!

Diğer yandan Tarımsal Çevre ve Doğal Kaynakları Koruma Daire Başkanı iken görevden alınan, ancak mahkemeye giderek açtığı davayı esastan kazanarak tekrar görevine dönen Saliha Akbaş, görevine başlatılmazken, TAGEM’e araştırmacı olarak gönderildi. Bakanlığın, mahkeme kararını uygulamayarak, Akbaş’ı bir başka birime araştırmacı olarak göndermesi dikkat çekti.

SİYASETEN TORPİLİ KUVVETLİ OLANLARA DOKUNULMADI!

Tarım Bakanlığında 3 milyon liralık bakır kablo çalındı! Tarım Bakanlığında 3 milyon liralık bakır kablo çalındı!

Tarım Reformu’nda daire başkanları toplu halde görevden alınırken, siyasi referansı kuvvetli olan isimlere ise dokunulmadı. 2022 yılında dönemin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın oğlu, Ahmet Turan Gürkan hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı olarak ataması yapılmıştı. Genel Müdürlükte toplu halde yapılan görevden almalarda Gürkan’a dokunulmadı.