Alın teri ile ürettiğimizi satalım derken millet kıraathanelerinde bedava kek projesi tüm seçim vaatlerini solladı.

Tarım ile ilgili elle tutulur projeler üreten evelemeden gevelemeden net konuşan tek aday Muharrem İnce.

Çiftçiye mazotu 3 TL'den vereceğim, şeker fabrikalarının satışlarını iptal edeceğim, çiftçinin banka faizlerini sıfırlayacağım, hayvancılığa teşvikler vereceğim diyerek dışa bağımlı tarım ürünleri ile beslenen değil üreten Türkiye vaat ediyor.

Diğer adaylardan da beklentisi bu çifçinin.

Net konuşacak çözümlerini alt alta sıralayacak ben seçilirsem YAPARIM diyecek.

Türkiye'de çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtlı 2 milyon 176 bin çiftçi 38,6 milyon hektar alanda tarım yapıyor. 16 yılda ortalama 750 bin çiftçi tarım yapmaktan vazgeçse de, Trakya büyüklüğünde bir alan ekilmekten vazgeçilse de Türkiye'yi besleyen bu insanların alın terinin hakkını verecek projeleri bekliyorlar.

UBER-TAKSİ gerginliğinde devletin taksicilerden yana tavrını koyma sürecini hep birlikte yaşadık. Oysa İstanbul'da halkın büyük bir kısmı uber hizmetlerinden memnunken taksiciler birlik olup istediklerini aldılar.

Organize olamayan hakkı hukuku verilmese de oy deposu olarak görülen çiftçi sahipsiz.

Köylü milleti kıraathanelerde ne kadar siyaseti konuşsa da, ürettiğini satacak ülkeye katma değer katacak konuların belirsizliği içerisinde yaşamaya, umutsuzluk içinde üretmeye devam ediyor. Millet kıraathanelerinde bedava kek dağıtmadan önce sen köy kahvehanelerine umut getir, ürettiğini satan, yarınlara umutla bakan bir köylü yarat.

Köy kahvehaneleri alın teri kokardı, gelecek kokardı, Türkiye'yi besleyecek projeler kokardı ama bugün köy kahvehaneleri de varlık sebeplerini yitirdi çünkü yetişen genç nüfus artık köyde kalmayı seçerek ailelerine yük olmaktansa metropollere göç etmeyi seçiyor.

Artık meslek grupları arasında çiftçi meslek sayılmadığı gibi çiftçiye kız vermemekte artık doğal karşılanır oldu. Artık milletin, ekmek bulamazsan kek ye tarzı yönetimlerle refah seviyesini artırmasının mümkünatı yoktur.

Biz üreten bir Türkiye'nin var olması mücadelesinden yanayız, biz yarınları çalınan gelecek değil, mutlu bir geleceğin inşa edilmesinden yanayız Yoksa atalarımızın dediği gibi; ''Fakirin karnını yarmışlar kırk yeni sene çıkmış'' demeye devam ederiz.