TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) 16 Kasım’da haftalık kesim fiyatlarını yayınladı. Dana ve kuzu kesim fiyatlarında bu hafta bir değişiklik olmadı. Dana yağsız kesim fiyatı 232 lira, kuzu yağsız kesim fiyatı da 223 liradan haftayı kapattı.

İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız! İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız!

YERLİ HAYVANLA BESİCİLİK YAPAN ÜRETİCİ MALİYETİNE ÜRETİM YAPIYOR!

Et ve Süt Kurumu’nun yaptığı yoğun ithalat üreticinin kesim fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. Kesim fiyatları, yerli besilik hayvan maliyetlerine kadar düşmüş durumda. Yerli besilik hayvanın karkas kesim maliyeti 230 lira seviyesinde bulunurken, bölgeler arası dana yağsız kesim fiyatı da ortalama 232 lira civarında seyrediyor. Buna göre yerli besilik hayvan tedarik ederek besicilik yapan üretici bugünkü kesim fiyatlarına göre hiçbir kar etmeden sadece maliyetine üretim yapıyor.

ESK YOĞUN İTHALATA DEVAM EDİYOR!

Et ve Süt Kurumu, bir taraftan canlık kesimlik hayvan ithal ederken, bir taraftan da karkas et ihtalatına devam ediyor. Yapılan bu ithalatla, et fiyatlarının belli bir seviyede tutulmaya çalışılıyor. Et fiyatlarının yerli üretimle değil de ithalatla düşürülmeye çalışılması, hayvancılıkta uygulanan yanlış politikaları gözler önüne seriyor.

UKON BÖLGELER ARASI KESİM FİYATLARINI YAYINLADI

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) 9 Kasım’da haftalık kesim fiyatlarını yayınladı. Son beş haftadır düşen dana yağsız kesim fiyatı bu hafta düşmeyerek, geçen haftaki fiyatında kaldı. Dana yağsız kesim fiyatı bu haftayı 232 liradan kapattı. Kuzu karkas kesim fiyatında da bir değişiklik olmayarak haftayı 223 liradan kapattı.

Dana karkas kesim fiyatı kaç lira oldu? Kuzu karkas kesim fiyatı arttı mı, düştü mü? İşte UKON’un 16 Kasım dana karkas kesim fiyatları...

Ege Bölgesi: 231,50TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 231,00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 231,80 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 231,40 TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 233,75 TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 228,70 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 235,90 TL/Kg