TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Hububat ve bakliyat tohumunda Türkiye’nin önde gelen firması olan Olgunlar Tohumculuk, kamuoyunu bilgilendirme adına yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz sert bir dille eleştirilerek, “Genel Müdürün kişisel takıntısı sonucu açılan davada Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ne kazandı? Gerçekte hiçbir şey! Üstelik bir sürü para da harcandı. Şimdi bize, Allahtan korkun, kuldan utanın, harcadığınız para bir çiftçi olarak bizim de ortağı olduğu kooperatiflerin parasıdır. Unutmayın ki harcadığınız o parada ve aldığınız o ücretlerde bütün çiftçilerin hakkı var” ifadelerine yer verildi. 

TARIM KREDİ'NİN KURUMSAL İMKANLARI KİŞİSEL HIRSLAR İÇİN Mİ KULLANILIYOR? 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürünü kurumun itibarını korumaya, adalete ve kurumun asıl sahibi olan çiftçiye saygıya davet eden Olgunlar Tohumculuk, Genel Müdürün kişisel bir tutumla firmaları aleyhine Tarım Kredi Kooperatiflerine mal satamaz hale getirmek, satılan malları da iade ettirmek ve sektörde aleyhlerine kanaat oluşturmak için girişimlerde bulunduğunu iddia etti. 

CİMER'E ŞİKAYET ETTİĞİ İÇİN DAVA AÇILDI 

Bu iddialarını da CİMER üzerinden ilgili makamlara inceleme yapılması için gönderdiklerini dile getiren Olgunlar Tohumculuk, “Ancak maalesef bu hak arama çabamız bile Genel Müdürün kişisel takıntısının en büyük ispatı olarak mahkemeye taşındı. Hiçbir gerçeğe dayanmadığı halde CİMER üzerinden yaptığımız başvuruda dile getirdiğimiz bazı konularla ilgili olarak Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Merkezinin kurumsal kimliğine hakaret ettiğimiz iddiası ile aleyhimize dava açıldı” denildi. 

SOMUT BELGE SUNAMAYINCA AÇTIKLARI DAVADAN GERİ ÇEKİLDİLER 

Devam eden dava sürecinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin somut hiçbir belge ve bilgi sunamadığı ve iddialarını ispatlayamadığı belirtilen açıklamada, son yapılan duruşmada ise Tarım Kredi Kooperatiflerinin davadan çekildiği için dosyanın hakim tarafından kapatılmasına karar verildiği kaydedildi. 

AÇIKLAMADA GENEL MÜDÜR HAKKINDA ŞOK İFADELER

Açıklamada, “Haklı davamızda şimdi soruyoruz” denilerek, Genel Müdür Fahrettin Poyraz sert bir dille eleştirilerek, şunlar kaydedildi: 

“Genel Müdürün kişisel takıntısı sonucu açılan davada Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ne kazandı? Gerçekte hiçbir şey! Üstelik bir sürü para da harcandı. Şimdi bize; Allahtan korkun, kuldan utanın, harcadığınız para bir çiftçi olarak bizimde ortağı olduğu kooperatiflerin parasıdır. Unutmayın ki harcadığınız o parada ve aldığınız o ücretlerde bütün çiftçilerin hakkı var. 

Diğerleri çiftçiler adına konuşmak haddimiz değil ama kendi adımıza kooperatife ödediğimiz paraları helal etmiyoruz. TKKMB Genel Müdürünü kurumun itibarını korumaya, adalete ve kurumun asıl sahibi olan çiftçiye saygıya davet ediyoruz. 
Takdir tohumculuk kamuoyunun ve ortak olan çiftçilerindir. Saygılarımızla"