Ulusal Süt Konseyi toplantısı sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin sessizliği dikkat çekti. Süt üreticisinin aylardır zararına üretim yaptığı ve bundan dolayı ciddi bir beklenti içinde olduğu bilindiği halde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pardemirli, Ulusal Süt Konseyi toplantısı sonrasında sessiz kalmayı tercih etti. 

BAKAN PAKDEMİRLİ MERAK ETMEYİN SÜT FİYATLARI YAKINDA AYDINLIĞA KAVUŞMUŞ OLACAK DEMİŞTİ 

Bakan Pakdemirli, bundan iki hafta önce katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada, süt fiyatlarının üzerinde çalıştıklarını ve yakın bir zamanda aydınlığa kavuşmuş olacağını belirtmişti. Gelinen noktada süt fiyatlarına hiç bir artış yapılmaması Bakanlığın haftalardır nasıl bir çalışma yaptığı tartışma konusu oldu.  

BAKANLIK SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ 

Ulusal Süt Konseyi toplantısı sonrası süt üreticisi büyük bir şok yaşarken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de toplantı sonrasında hiçbir açıklama yapmadı. Bakanlık basın müşavirliğinden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapılmazken, sosyal medyayı aktif kullanan Bakan Pakdemirli de Ulusal Süt Konseyi'nde alınan kararla ilgili sosyal medya hesaplarından hiçbir paylaşımda bulunmadı. Bakanlıkta yaşanan bu sessizlik, sütte yaşanan krizi gözler önüne serdi. 

Bilindiği üzere Ulusal Süt Konseyi'nin bugün yaptığı sektör toplantısında süt fiyatlarına hiç bir artış yapılmadı. Sadece destekler Ekim, Kasım ve Aralık ayları için 25 kuruş artırılarak 40 kuruşa çıkarıldı. Bu desteklerin de ne zaman ödeneceği bilinmiyor.