Volkswagen’in Türkiye’deki yatırımından vazgeçmesi, bu yatırım için Hazine’ye devredilen Manisa Muradiye Orman Fidanlığı’nın arazisinin akıbetini gündeme getirdi.  SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, söz konusu araziyi Orman Genel Müdürlüğü’nün kullanmaması durumunda süs bitkileri üreticileri olarak talep ettiklerini söyledi. 

SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, Alman otomotiv firması Volkswagen’in Türkiye’de yapacağı yatırım için Manisa Muradiye Orman Fidanlığının bulunduğu alanı seçtiği ve bu nedenle Muradiye Orman fidanlığının arazisinin fabrika yapılmak üzere hazineye devredildiğini hatırlattı.  

Basına yansıyan haberlere göre Volkswagen’in Türkiye’de yapacağı yatırımdan vazgeçtiğini dile getiren Dündar, “1944’den bu güne özellikle yapraklı ve ibreli ağaçlar konusunda öncü olan Muradiye Orman Fidanlığının, işlevselliğini devam ettirmesi ve arazinin yeniden Orman Genel Müdürlüğüne devredilmesi önceliğimizdir” dedi.  

Orman Genel Müdürlüğü’nün bu araziyi fidanlık olarak kullanma yönünde bir tasarrufu olmayacak ise, Süs Bitkileri Üreticilerinin bu fidanlığa sahip çıkıp, yılların birikimini ve üretimdeki öncülüğü devam ettirmeye talip olduğunu vurgulayan Dündar, “Dünyada ki 22 milyar dolarlık süs bitkileri ihracatının %50’sinden fazlası Avrupa’ya aittir. Yanı başımızdaki bu pastadan ülkemizde payına düşeni almak için üreticilerimiz her geçen gün üretimlerini geliştiriyor. Son üç yılda ihracatta kazandığımız ivmeyi artırmak ve 500 milyon dolarlık ihracat hedefini tutturmak için üretim alanlarına ihtiyacımız var. Muradiye Orman Fidanlığı yeniden fidanlık olarak kullanılmayacaksa, süs bitkileri sektörünün ihracat üssü haline getirebiliriz” dedi.