Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez’in yargılandığı FETÖ davasından 6 yıl 3 ay hapis cezası almasının ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in attığı tweetler sonrasında yaşananlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Suç ve cezanın şahsi olduğunu belirten Akay, verilen cezasının kurumla ilişkilendirilmemesi gerektiğini kaydetti. FETÖ’den dolayı hakkında dava açılan kişilerin kendisi döneminde göreve başlamadığını ifade eden Akay, “Mevcut yönetim zamanında göreve başlayıp ta hakkında dava açılan herhangi bir kişi bulunmamaktadır” dedi.

AYNI GÜN KURUMLA İLİŞİĞİ KESİLDİ!

Yargılandığı FETÖ davasından ceza alan Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez’in aynı gün yönetim kurulu kararı ile kurum ile ilişiğinin kesildiğini ifade eden Akay, “Kayseri Şeker’in değerlerinin kişilerden ve olaylardan bağımsız olarak korunması en önemli önceliğimizdir. Ne yazık ki son günlerde gündeme yansıyan gelişmelerin detaylarına vakıf olmadan, manipüle edilerek, geleneksel medya ve sosyal medya üzerinden kurumsal değerlerimizin yıpratılmaya çalışıldığı görülmektedir. Ülkemizin en güzide kuruluşlarından biri olan Kayseri Şeker’in bu süreçte zarar görmesi, ancak kendi çıkarlarını ülkemizin çıkarlarının önünde tutan kişilerin arzu edeceği bir durumdur” dedi.

NE OLMUŞTU? 

Yargılandığı FETÖ davasından 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez’in duruşmadan bir hafta önce Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile birlikte Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı ziyaret ettiği ortay çıkmıştı. 

MASUM BİR ZİYARET OLARAK KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL! 

Mahkemenin kararı sonrasında açıklama yapan Elitaş, bu ziyaretin masum bir ziyaret olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, isim vermeden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a tepki göstermişti. Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “FETÖ davasından yargılanıp ceza alan birisini ‘hayırlı olsun ziyareti’ adı altında yanıma getirip fotoğraf çektirmek masum bir ziyaret olarak kabul etmek mümkün değildir” diyerek tepki göstermişti.

 

BU ADAMA TORPİL OLUP GÖREVDE TUTAN KİMSE O TESPİT EDİLMELİ! 

Yaşananlar üzerine eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’te sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki göstererek, “Bu olayı hafsalam almıyor. Halen Kayseri Şeker Fabrikası'nda genel müdürlük yapan Osman Canıtez FETÖ davasından 6 yıl 3 ay mahkum oldu. Bu adama torpil olup görevde tutan kimse o tespit edilmeli ki kripto FETÖ'cular içimizden temizlensin. Yanlış mı?” ifadelerini kullanmıştı.