Tarım Kredi Marketlere Genel Müdür olarak  2020 yılında atanan Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte ortağı olduğu firmaların hileli gıda üretiminden dolayı tam 15 defa ifşa edildiği ortaya çıkmıştı. Bu skandalın ortaya çıkması üzerine Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, soru önergesine verdiği cevapta, yeni bir skandala daha imza atarak, Yavuz Mehmet Bulut’un ortağı olduğu firmalarla ilgili bilgiler TBMM Başkanlığına verilmeyerek, gündeme gelen iddiaların doğru olmadığı ileri sürülmüştü. 

TBMM BÖYLE YANILTILDI

Soru önergesine verilen cevapta; “Önergede bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, konu hakkında gerekli kamuoyu duyurusu 20.04.2020 tarihinde kurumun web sitesinde yayınlanmıştır. Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında olumsuz algı ve imaj oluşturmaya yönelik haksız ve gerçeğe aykırı ifadeler içeren haber hakkında yargı süreci devam etmektedir” denilmişti. 

AÇILMIŞ BİR DAVA BULUNMUYOR

Milli Gazete’nin gündeme getirdiği Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli genel müdür skandalına yönelik her hangi bir dava açılmadığı halde, soru önergesine verilen cevapta Bakan Pakdemir’in; “Haksız ve gerçeğe aykırı ifadeler içeren haber hakkında yargı süreci devam etmektedir” şeklinde cevap vermesi tağşişli genel müdür skandalındaki vahameti gözler önüne seriyor. 

TBMM'YE YANLIŞ BİLGİ BAKAN YARDIMCISI FATİH METİN TARAFINDAN MI VERİLDİ? 

Diğer yandan soru önergesine cevap verildiği tarihte tağşişli genel müdürün ortağı olduğu firma ile ilgili ifşa bilgilerinin bulunduğu Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e bağlıydı. Fatih Metin’in de Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz ile olan yakın diyaloğu, Meclis’e gerçek bilgilerin kasıtlı ve maksatlı bir şekilde verilmemesini daha anlamlı hale getiriyor. 

GERÇEK BİLGİLER VERİLMİŞ OLSAYDI FAHRETTİN POYRAZ'IN İPLİĞİ PAZARA ÇIKACAKTI

Tağşişli genel müdürün geçmişte ortağı olduğu firmayla ilgili gerçek bilgiler TBMM Başkanlığına verilmiş olsaydı, Fahrettin Poyraz’ın Yavuz Mehmet Bulut ile olan kirli ve gizemli ilişki ağı ortaya çıkmış olacaktı. Ancak gerçek bilgiler TBMM başkanlığına verilmeyerek hem Fahrettin Poyraz’ın tağşişli firma ortağı ile ilgili kirli ilişkileri hem de gıda sahtekarı firma ortağı bizzat Tarım Bakanlığı tarafından korunmuş oldu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğündeki gerçek bilgileri TBMM'ye vermeyerek suç işlerken, kamuoyu da kasıtlı bir şekilde yanıltılmıştır.  

BİRİLERİNİN ÇIKAR VE MENFAATİ İÇİN TARIM BAKANLIĞI NE HALE DÜŞÜRÜLDÜ?

TBMM Başkanlığına verilen maksatlı ve kasıtlı cevap Bakan Pakdemirli’nin bilgisi dahilinde mi verildi yoksa Bakanın bu olanlardan haberi bile yok mu? sorusu gündeme gelirken, her iki durumda da yaşanan skandal gözler önüne seriliyor. Sağlıklı gıdanın üretimi konusunda önemli görevi bulunan Tarım ve Orman Bakanlığının birilerinin çıkar ve menfaatini korumak için tağşişli firma ortağını korumaya alması ve gerçek bilgileri TBMM’den kaçırması yaşanan skandalı ortaya koyuyor.