Tarım Kredi Kooperatifleri gibi Türkiye’nin önemli bir çiftçi kuruluşunda Genel Müdürlük yapıyorsanız, kamuoyuna doğru bilgileri vermekle mükellefsiniz.

Nasıl biz doğru haber yaparak kamuoyunu doğru bilgilendirmekle mükellefsek, böylesine önemli görevlerde bulunanların da kamuoyunu ve dahası kendilerini bu görevlere getiren siyasi iradeyi doğru bilgilendirmek zorundadır.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek bir tarafa siyasi iradeye doğru bilgileri vermek yerine kendi çıkar ve menfaatleri için manipüle edici bilgiler veriliyorsa bu ülke açısından bir felakettir. 

Ak Parti’nin önemli isimlerinden olan Mehmet Meteriner’in twitter paylaşımları sonrası astronomik aylık kazancıyla tekrar gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatiflerinin ‘Hukuksuz!’ Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, önceki gün Anka Haber Ajansına yaptığı açıklamada Milli Gazete’nin ismini zikrederek; kendisinin hukuksuz atanması ve maaşıyla ilgili yapılan bütün haberlere karşı açtığı davaları kazandığını ve bu mahkeme kararlarını da Metiner’e gönderdiğini, Metiner’in de ilgili paylaşımları sildiğini bahsetmiş!

Poyraz, söz konusu mahkeme kararlarını Anka Haber Ajansında görüştüğü muhabir arkadaşa da göndermiş.

Anlaşılan, Cumhurbaşkanlığı makamına da mahkemelerden aldırdığı bu hukuksuz kararları göstererek, kendisiyle ilgili yapılan doğru haberleri bu şekilde manipüle ediyor! 

Gerçekten Fahrettin Poyraz, size acıyorum, ülkem adına da üzülüyorum.

Bu ülkede ne zamandan beri hiçbir duruşma yapılmadan hakimlerin tek taraflı verdiği erişim engeli kararları ile insanlar hukuken aklanmış oluyor!

Poyraz, madem bu kadar kendinize güveniyorsunuz, bizim de yalan yapar yaptığımızı iddia ediyorsunuz o zaman; ‘1 Milyon 100 bin çiftçiye hukuksuz atama!’ haberimizle ilgili neden Cumhuriyet Başsavcılıklarına bir tek suç duyurusunda bulunamadınız?

Neden bu haberimizle ilgili ceza veya tazminat davası açamadınız? 

Ha açtınız ancak ne davası açtınız?

Tekzip metninin neden gazetenin birinci sayfasında değil de iç sayfada yayınladığımız için bir dava açtınız.

Yani haberin içeriğiyle ilgili bir dava açamadınız.

Çünkü sizde çok iyi biliyorsunuz ki, bu haberimiz somut bilgi ve belgeye dayalı bir haber.

Açacağınız her hangi bir duruşmalı mahkemede kaybedeceğinizi ve hukuksuz atandığınız mahkemeler tarafından da belgeleneceği için yerinizden kıpırdayamadınız!

Ancak böyle ‘kaçak güreşerek’ belli mahkemelerden aldırdığınız hukuksuz erişim engeli ve tekzip kararlarının arkasına gizlenerek kendinizi aklanmış gibi gösteriyorsunuz!

Arkasına gizlendiğiniz bu hukuksuz erişim engeli ve tekzip kararlarının arasında, devletin resmi kayıtlarında belgeli gıda sahtekarlığında zirve yapmış firma ortağıyla ilgili haberlerimiz de var! 

Eee ne olacak şimdi? 

Bizim Tarım Bakanlığında resmi belgeli olan gıda sahtekarı firma ortağıyla ilgili yaptığımız haberlerimizi, mahkemelerden tek taraflı erişim engeli ve tekzip kararı aldırdınız diye biz yalan haber yapmış olacağız, gıda sahtekârı firma ortağı da hukuken aklanmış mı olacak? 

Hangi vicdan, hangi adalet bunu kabul eder? 

Mehmet Metiner ve Anka Haber Ajansı’ndaki muhabir arkadaşa gönderilen mahkeme kararları, Milli Gazete ve Tarımdan Haber'e yönelik toplu halde verilmiş erişim engeli kararlarını içeriyor.

3 erişim engeli kararından ikisi zaten ne tesadüf ki aynı hakim tarafından verilmişti.

Bu hakim ilkinde 86 habere, ikincisinde ise 89 habere toplu halde erişim engeli kararı vermişti!

Düşünün bir hakim aynı anda 86 habere birden erişim engeli kararı veriyor ve eski bir Sayıştay denetçisi de bunun hukuki bir karar olduğunu savunabiliyor! 

Diğer yandan Fahrettin Poyraz, kendisiyle ilgili yaptığımız ‘1 Milyon 100 bin çiftçiye hukuksuz atama!’ haberi ile ilgili suç duyurusunda bulunamadı ancak toplu halde erişim engeli getirilen bir çok haberimizle ilgili yapılan suç duyurularının hepsini kaybettiler!

Madem haberlerimize yönelik toplu halde verilen erişim engeli kararları, mahkeme tarafından verilmiş haklı bir karar ise neden hiç birinde savcılıklar soruşturma açılmasına izin vermedi? 

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürünün astronomik aylık geliri konusunda da kamuoyuna doğru bilgi verilmiyor.

Poyraz, iştiraklerden sadece Gübretaş’tan huzur hakkı ücreti aldığını söylemiş Tarım Kredi Holding’de ve Gübretaş’ın maden şirketinde yönetim kurulu başkanı olmasına rağmen huzur hakkı ücreti almadığını söylemiş.

Doğrudur, zaten Tarım Kredi’nin mevzuatına göre ortaklık payı yüzde 50’nin üstündeki iştiraklerden sadece birinden huzur hakkı ücreti alınabiliyor, isteseniz de ikinci bir yerden alınamıyor, çünkü mevzuat buna müsaade etmiyor.

Poyraz, herkes tarafından bilinen bu gerçeği gerekçe göstererek, Tarım Kredi Kooperatiflerindeki maaşının dışında bir çok yerden huzur hakkı ücreti almadığını ispatlamaya çalışmış.

Ancak Poyraz nedense ortaklık payı yüzde 50’nin altında olan şirketlerden ise hiç bahsetmemiş.

Gübretaş’ın maden şirketini örnek veren Poyraz, Gübretaş’ın yüzde 48 ortağı olduğu RAZİ’den ise hiç bahsetmemiş!

RAZİ tam bir kapalı kutu.

Acaba RAZİ’den yönetim kurulu başkan ve üyeleri ne kadar huzur hakkı ücreti alıyor?

Huzur hakkı ücretinin dışında yıllık temettü geliri alıyorlar mı?

Diğer yandan Poyraz, şirketlerin dışında Tarım Kredi Kooperatiflerinin personel yardımlaşma vakfının da yönetim kurulu başkanı!

Poyraz, buradan bir huzur hakkı ücreti alıyor mu almıyor mu?

Bunu neden söylemedi acaba? 

Sonuç olarak biz geçtiğimiz yıl yaptığımız, ‘1 milyon 100 bin çiftçiye hukuksuz atama!’ haberimizde, Poyraz ile ilgili astronik ücret konusunu, hukuksuz bir şekilde bu göreve atanan bir kişinin çiftçinin sermayesi üzerinden aylık nasıl bir haksız kazanç elde ettiğini ortaya koymak için gündeme getirmiştik. Ne kadar maaş aldığından ziyade, daha vahim olan aldığı maaş, ikramiye ve huzur hakkı ücretlerinin hukuksuzluğuna dikkat çekmiştik. 

Şimdi bu yazdıklarımızda eğer en ufak bir yanlış varsa mahkemede Poyraz ile hesaplaşmaya hazırım… 

Bakalım yazımızın içeriğiyle ilgili bir dava açılabilecek mi yoksa yine belli bir hakimlik üzerinden erişim engeli mi aldırılacak? 

Yaşayıp göreceğiz…