Halkın sağlıklı gıdaya ulaşmasın öneminin arttığı bir dönemde geçmişte ortağı olduğu firmalar tarafından halkın sağlığını hiçe sayarak ürettiği hileli gıda ürünlerinden dolayı defalarca Bakanlık tarafından ifşa edilen bir firma ortağının, Tarım Kredi Marketlerde etkin bir göreve getirilmesi manidar bulunurken, Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminin Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan skandalın üstünü örtmek için 8 aydır her türlü manipülasyona başvurması da dikkat çekiyor. 

HİLELİ GIDA ÜRETEN FİRMA ORTAĞINI KORUMAK İÇİN HABERLERE MAHKEMELERDEN HUKUKSUZ KARARLAR ALDIRDILAR! 

Milli Gazete’nin hileli gıda üreten firma ortağıyla ilgili yaptığı haberler belgeli olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifi yönetiminin, haberlerin belgesiz olduğunu iddia ederek mahkemelerden hukuksuz bir şekilde erişim engeli ve tekzip kararları aldırarak, tağşişli firma ortağını korumaya alması anlamlı bulunuyor. 

TBMM’YE DE DOĞRU BİLGİ VERİLMEDİ! 

Milli Gazete’nin haberlerine mahkemeler yanıltılarak hukuksuz bir şekilde erişim engeli ve tekzip kararları aldırılırken, tağşişli firma ortağı ile ilgili TBMM Başkanlığına verilen soru önergelerine bile doğru bilgiler verilmeyerek, Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli firma ortağı skandalıyla ilgili bütün gerçeklerin Meclis’ten saklanması dikkat çekti.  

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİNDE YAKAYI ELE VERDİLER 

Gerçekleri açıklamayarak 8 aydır mahkemeleri, TBMM’yi ve kamuoyunu yanıltan Tarım Kredi Kooperatifleri yönetimi sonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nde yakayı ele verdiler. Tağşişli Genel Müdürün geçmişte firma ortağı olduğu gıda firmalarının ürettiği hileli ürünlerle ilgili olarak bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER’den talep edilen sorulara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından cevap verilirken, Bakanlık Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu ve bütün üretim süreçlerinde firma ortağı olduğu Tadaban Gıda’nın hileli ürünlerden dolayı tam 15 defa ifşa edildiğini açıkladı. 

TARIM KREDİ YÖNETİMİ TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞINDAN VAZGEÇEMİYOR!

Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminin yaşanan bunca skandala rağmen tağşişli firma ortağından vazgeçememesi dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda kamuoyundan kaçırmak için Tarım Kredi Birlik A.Ş’deki görevine son verilerek Tarım Kredi Holding’e transfer edilen Yavuz Mehmet Bulut, geçtiğimiz hafta tekrar sessiz sedasız Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye görevlendirildi. Yeni plana göre Tarım Kredi Birlik A.Ş ikiye ayrılırken, Yavuz Mehmet Bulut’un Tarım Kredi Marketler adına yapılacak bütün satın almaları yapacak şirketin başına getirilmesi bekleniyor. 

SADECE TADABAN GIDA HİLELİ ÜRÜNDEN DOLAYI 15 KEZ İFŞA EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu ve üretimin tamamında şirket ortağı olduğu Tadaban Gıda’nın ürettiği hileli ürünlerden dolayı tam 15 defa ifşa edildiğini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tadaban Gıda ile ilgili CİMER’e verilen bilgi şöyle: “Tadaban Gıda'nın 27.03.2012 tarihinde 1 parti, 05.04.2013 tarihinde 8 parti, 30.12.2013 tarihinde 2 parti, 04.02.2014 tarihinde 2 parti, 22.04.2014 tarihinde 1 parti, 03.07.2014 tarihinde 1 parti olmak üzere toplamda 15 parti ürünü kamuoyuna duyurulmuştur” 

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR TADABAN GIDANIN TAMAMINDA FİRMA ORTAĞI 

Tadaban Gıda 13.04.2009’da kurulurken, 03.04.2012 tarihinde ise isim değişikliğine gidilerek firmanın ismi Anadolu Eksper Gıda olarak değiştiriliyor. Yavuz Mehmet Bulut, Tadaban Gıda’nın üç kurucu ortağından birisi olurken, Anadolu Eksper Gıda ortaklığından ise 27.09.2013 tarihinde ayrılıyor. Yavuz Mehmet Bulut, bütün üretim dönemlerinde firma ortağı olduğu Tadaban Gıda’nın hileli ürünlerden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tam 15 defa ifşa edilmesi dikkat çekti.