Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünü Kandilli Rasathanesi Samandağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise Defne olarak duyurdu. Depremin saati 20.04 olarak açıklandı. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, AFAD verilerine göre 16,7 kilometre derinlikte oldu.

Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü! Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü!

AFAD, saat 20.07'de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi. 5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

BAKAN KİRİŞCİ: HATAY'DA, BARAJ GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN BİR DURUM YOK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerimiz bölgedeki barajlarımızı yerinde inceliyor. İlk tespitlerimize göre Hatay'daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor. Hatay'ımıza, tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

KIRISCI-14

SOYLU: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Depremin ardından Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 213 kişinin de hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Soylu, "Bu müstakil depremden sonra 1 Antakya, 1 Defne, 1 de Samandağ'da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Şu ana kadar 213 vatandaşımız hastanelere sevk edildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2, bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Şu ana kadar 42 ihbar geldi, 42 ihbara da gidildi. 39 ihbarda herhangi bir durum söz konusu değil veya ufak müdahalelerle o enkazlardan çıkarıldı" dedi.

Bakan Soylu, akademisyenlerle yapılan değerlendirmede, Antakya'da fayın bir bölümünün daha kırıldığı değerlendirilmesinin bulunduğunu belirterek, "Yine bu esnada denizde suyun yükselmesi konulu uyarı Kandilli Rasathanesi'nden hem bize hem de 10'un üzerinde ülkeye geçti. Daha sonra da bu tehlikenin geçtiği konusunda yeni bir uyarı geldi ve bu da geri çekilmiş oldu." diye konuştu.