Yem fiyatlarına arka arkaya gelen zamlar üreticiyi çileden çıkardı. Yem fiyatları Mart ayında zamlanırken, Nisan ayında yeni bir zam daha geldi. Yem ve gübre fiyatlarına gelen zamlar ardından sanayiciye bir tepki gösterilmemesi üreticinin tepkisine neden oldu. Kahramanmaraş’ta yetiştiricilik yapan Yakup Konan, bir video çekerek bu duruma tepki gösterdi. 

GÜBRE VE YEM FIRSATÇILARINA NEDEN TEPKİ GÖSTERİLMİYOR?

Kahramanmaraşlı yetiştirici Yakup Konan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu örnek gösterdi. İçişleri Bakanı Soylu’nun fırsatçılık yapanları uyardığı gibi Pakdemirli’nin de yem ve gübre firmalarını uyarması gerektiğini belirten Konan, “İçişleri Bakanı sayın Soylu ne dedi? Fırsatçılık yaparlarsa fabrikalarına el koruz dedi. Lütfen siz de bunu deyin. Gübrecilere, yemcilere bir de siz bunu deyin. ‘Benim üreticimi sıkıştırmayın, yapamazsınız bunu deyin’ Kafasına vurun gerekirse hep bize mi vuracaksınız?” dedi. 

TARIM KREDİ YAPARSA ÖZEL SEKTÖR NE YAPAR?

Tarım Kredi Kooperatiflerinin de yem fiyatlarına faiş zam yaptığını ifade eden Konan, “Tarım Kredi Kooperatifleri yaparsa özel sektör ne yapar? Düşünün siz bizden iyi biliyorsunuz” tepkisinde bulundu.