Et ve Süt Kurumu’nun 600 bin baş besilik hayvan ithalatına yönelik belirsizlik devam ederken, ESK tarafından geçtiğimiz gün besicilere gönderilen mesajın detayları da ortaya çıkmaya başladı. ESK’nın mesajında birinci dönem ilk geminin yüklenerek yola çıktığı belirtilirken, gemide ne kadar hayvan olduğunun ve ilk geminin ardından ithalatla ilgili diğer gemilerin de hangi periyotta geleceğine dair bilgi verilmemişti.

IRAK İÇİN HAZIRLANMIŞ 11 BİN DANA RİCA MİNNET TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK!

Tarımdan Haber sorumlu genel yayın yönetmeni Sadettin İnan, Uruguay’dan yola çıkan geminin içinde 11 bin dana bulunduğunu, bunun da El-Mahmut firması tarafından Irak için hazırlanmış hayvanların rica minnet Türkiye’ye getirildiğini kaydetti.

HİCAJİ İLE 300 BİN BAŞ İTHALAT SÖZLEŞMESİ YAPILDI

Diğer yandan Hicaji firması ile yine Uruguay’dan 300 bin baş besilik dana ithalat sözleşmesi yapıldığını ancak bu firmanın ilk gemisinin Mart sonunda yola çıkağını ifade etti.  

ESK BREZİLYA'DA İSE YENİ KURULMUŞ BİR FİRMA İLE İTHALAT SÖZLEŞMESİ İMZALADI! 

ESK’nın Uruguay’ın dışında Brezilya’da yeni kurulmuş bir firma ile sözleşme yaptığını ancak bu firmanın ilk gemisinin ne zaman yola çıkacağının henüz bilinmediğini kaydetti. Gelen 11 bin başlık geminin dışında şu anda 2 aylık süreçte gelecek başka bir gemi görünmediğini dile getiren İnan, “Bu süre içinde Brezilya’da yeni kurulmuş firma tarafından hayvan sevki başlamazsa kesim ve et fiyatları yükselişini sürdürecektir” dedi.