Tarımdan Haber tarafından gündeme getirilen besilik hayvan ithalatındaki belirsizlik ve ESK’nın ithal hayvanı 6 dolara satacağına yönelik iddiaların yankıları devam ediyor.

Çiftçi TV’de Recep Cingöz’ün programına konuk olan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, besilik hayvan ithalatındaki belirsizlikten dolayı canlı hayvan fiyatlarının 180-200 liradan 300 liraya kadar çıktığını belirtti.

DEVLET İTHAL HAYVANDAN PARA KAZANMAK İSTİYOR!

Besilik hayvan ithalatının özel sektörden alınarak Et ve Süt Kurumu’na verilmesinin amacının da ‘devletin amacı para kazanmak’ şeklinde değerlendiren Aras, “3,70 dolardan alınacak hayvanı siz besiciye 5,5-6 dolara satarsanız o zaman market ve raflardaki et fiyatlarına da katlanacaksınız” dedi.

ESK İTHAL HAYVANI PAHALIYA SATARSA ET FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ OLMAYACAK O ZAMAN!

Aras, şunları kaydetti: “Dünya piyasasını bilen insanım. 3.70 dolara ithal ettiğiniz hayvanı siz bize 5,5, 6 dolara verirseniz, marketteki, raftaki fiyatlara da katlanacaksınız o zaman. Şikayet etmeyeceksiniz. Ramazan ayında karkas fiyatı 350 lira olacak. Kuşbaşı da 500-550 TL olacak. Kurban Bayramından sonra veya 8 ve 9’uncu aydan sonra bu gelen ithal hayvanları 400-450 TL’ye satarsak ‘ya üretici niye bu paraya satıyor, besici kara borsacılık yapıyor’ demesin"