Türkman, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, küçükbaş hayvancılıkta üreticilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, canlı hayvan ihracatında sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgiler verdi. Karkas et ihracatının yürümediğini ve bakanlığın hatadan döndüğünü dile getiren Türman, Kirişçi’ye ve sağduyulu bürokratlara teşekkür etti.

BAKANIMIZA ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM: ALDIĞINIZ HER KARARI ALKIŞLAYANLAR SİZE İYİLİK ETMİYOR KÖTÜLÜK EDİYOR!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye de seslenen Türkman, “Bakanımızı şunu söylemek istiyorum. Eğer aldığınız her kararı birileri alkışlıyorsa bu size yapılan en büyük kötülüktür. Dost olan bu memleketin iyiliğini isteyen yanlış yapıldığında ‘bunu da yanlış yapıyorsunuz’ diyendir. Ama sizin her kararınız birileri tarafından alkışlanıyorsa siz de hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunun farkında olamazsınız. O yüzden birileri ‘yanlış yapıyorsunuz’ dediğinde lütfen bu insanları bir dinleyin” dedi. 

HAYVANLAR YAYLADAN DÖNMEDEN YEM DESTEĞİ VERİLMELİ 

Osman Türkman, canlı hayvan ihracatının açılmasının sektöre bir hareketlilik getireceğini ancak üreticilere acilen yem desteğinin verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Şuanda bir çok hayvanın yaylada olduğunu ancak bu hayvanların yayladan dönmesiyle birlikte üreticinin ciddi bir yem maliyeti ile karşı karşıya kalacağını vurgulayan Türkman, “Ekim, Kasım ayına bırakmadan küçükbaş hayvan üreticilerine mümkün mertebe arpa dağıtımına başlanması lazım” dedi. 

GAZİANTEP'TEKİ ÜRETİCİLERİN HAKLI EYLEMİNİN FATURASI OSMAN TÜRKMAN'A KESİLMEYE ÇALIŞILMIŞTI

Bilindiği üzere küçükbaş hayvan üreticileri sorunlarını yetkilileri duyurabilmek için geçtiğimiz hafta Gaziantep-Şanlıurfa karayolunu bir süreliğine trafiğe kapatmıştı. Üreticinin söz konusu bu eylemin faturası birileri tarafından Birlik Başkanı Osman Türkman’a kesilmeye çalışılmıştı. Bakan Kirişçi’nin bu eylemin ardından isim vermeden eylem yapan üreticileri adres göstererek, bu kişiler hakkında gerekli önlemlerin alınacağını belirtmesi, “Osman Türkman görevden mi alınacak?” sorusunu gündeme getirmişti. Ancak gelinen noktada Bakanlığın hatadan geri dönerek canlı hayvan ihracatının açılması, mağdur olan üreticinin de haklılığını gösterdi. 

OSMAN TÜRKMAN-1