TARIMDAN HABER ÖZEL / 1 litre çiğ sütün üretim maliyeti kaç lira oldu? Ulusal Süt Konseyi, Nisan ayına ait 1 litre çiğ sütün üretim maliyetini yayınladı. Buna göre 1 litre çiğ sütün üretim maliyeti Mart ayına göre bir artış olmadı.

USK'YA GÖRE SÜTTE ÜRETİM MALİYETİ 4 AYDIR ARTMIYOR!

Ulusal Süt Konseyi’nin yayınladığı aylık maliyete göre çiğ süt üretim maliyeti son 4 aydır artmıyor. Ocak ayında 9.63 lira olan çiğ süt üretim maliyeti sırasıyla Şubat ayında 9.85 lira, Mart ayında 9.83 lira ve Nisan ayında 9.87 lira oldu.

Çiğ süt üreticisi maliyet artışlarından şikayetçi iken Ulusal Süt Konseyi’nin açıkladığı üretim maliyetlerinde hiçbir fiyat artışının olmaması dikkat çekti.

Dana karkas kesim 390-410 liraya çıktı! Kesimhaneler bu fiyatın altında kesmek isteyince kesimler iptal edildi! Dana karkas kesim 390-410 liraya çıktı! Kesimhaneler bu fiyatın altında kesmek isteyince kesimler iptal edildi!

ÇİĞ SÜT REFERANS FİYATI 15 EKİM'DEN BUYANA GÜNCELLENMİYOR!

Diğer yandan Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt referans fiyatında 15 Ekim’den buyana bir artışa gidilmedi. En son 15 Ekim’den geçerli olmak üzere çiğ süt referans fiyatı 8.5 lira olarak açıklanmıştı.

SÜT SANAYİCİSİ SÜT FİYATLARINI 11 LİRANIN ALTINA ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR!

Süt sanayici son zamanlarda üretici birlikleri ile yaptığı süt alım sözleşmelerinde fiyatları 11 liranın altına çekerken, bu da üreticinin zararına üretim yapmasına neden oluyor.

süt maliyet-1