Tarımdan Haber, Bakan Pakdemirli'nin çiftçinin gelirinin arttığına yönelik iddiaları üzerine tarım sektörünün nabzını tutmak için bir anket çalışması yaptı. 5-12 Şubat tarihleri arasında yapılan; ‘Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye göre son 3.5 yıl içinde çiftçinin gelirinin yüzde 80 arttığını düşünüyor musunuz?’ başlıklı anket çalışması, tarım sektöründe yoğun ilgi gördü. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye göre son 3.5 yıl içinde çiftçinin gelirinin yüzde 80 arttığını düşünüyor musunuz?’ sorusuna; Evet, Bekir Pakdemirli gibi düşünüyorum diyenlerin oranı 6.7 olurken, Hayır, Bekir Pakdemirli gibi düşünmüyorum diyenlerin oranı ise yüzde 92.1 oldu. Ankete katılanların sadece yüzde 1.2’si ise kararsız olduğunu beyan etti. 

ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 92'Sİ BAKAN PAKDEMİRLİ GİBİ DÜŞÜNMÜYOR!

Bir hafta süren anket çalışmasına toplam 2 bin 686 kişi katılırken, ankete katılanların neredeyse tamamına yakını yani yüzde 92.1’i, Bakan Pakdemirli’nin aksine son 3.5 yılda çiftçinin gelirinin yüzde 80 arttığı yönündeki görüşe katılmadığını beyan etmesi dikkat çekti. 

PAKDEMİRLİ BU ANKET SONUÇLARINA GÖRE BU İDDİANIN ARKASINDA DURABİLECEK Mİ? 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelik tarım sektöründe tepkiler giderek artarken, Pakdemirli’nin, özellikle kendi dönemini başarılı göstermek için çiftçi gelirinin son 3.5 yılda yüzde 80 arttığını iddia etmesi büyük bir çelişkiyi gündeme getirmişti. Bugüne kadar bu konuda sektörün nabzını tutmak için bir anket çalışması yapılmazken, Bakan Pakdemirli de bu iddiasını her platformda dile getirebiliyordu. Ancak bu konuyla ilgili yapılan anket çalışması durumun hiç de Bakan Pakdemirli'nin iddia ettiği gibi olmadığını ortaya çıkardı. Anket çalışmasının ortaya çıkardığı bu acı tablodan sonra Bakan Pakdemirli’nin ‘çiftçinin geliri yüzde 80 arttı’ argümanını kullanmaya devam edip etmeyeceği ise merak ediliyor.  

KATILIMCILAR SADECE GÖRÜŞ BEYAN ETMEDİ YORUMLARLA DESTEK VERDİLER

Ankete yoğun bir katılım olurken, katılanların sadece görüşünü beyan etmenin dışında yorumlarıyla da destek vermeleri dikkat çekti. Yapılan yorumları okumak için tıklayın...  

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye göre son 3.5 yıl içinde çiftçinin gelirinin yüzde 80 arttığını düşünüyor musunuz? anketi için tıklayın...