CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köylerde tarımsal verimliliğe katkı sunmak amacıyla;  TBMM’ye “her köye bir ziraat mühendisi” kanun teklifini verdi. Amaç köylerde tarım faaliyetlerini daha etkin hale getirilmesi, kırsalda tarımsal verimliliğin artırılması ve ülke ekonomisine katkı.

Geçtiğimiz günlerde “Afet Riski Altındaki alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’da” yapılan değişiklikle,  yerleşim olan bölgelerin rezerv alanı olabilmesine yönelik riskli yapı tespiti Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarece resen yapılabilecek. İlgili Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Düzenleme basında; “Afet Riski Altındaki Alanların Ranta Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” olarak yansıdı. Buraya kadar her şey normal. Asıl normal olmayan her konuda “lafımız dinlenmiyor, görüşümüz alınmıyor, yanlıştan dönülmüyor, TBMM’de kanunlar çıkarılıyor, basın negatif ayrımcılık yapıyor” diyen muhalefetin oylamaya katılmayarak kanunun çıkmasına neden olması.

MUHALEFET TOPYEKÜN SINIFTA KALDI

Neden mi?

Eğer muhalefet partileri Kanun çalışmalarına katılsaydı, takip etseydi bi zahmet gidip oy kullansaydı aslında beğenmedikleri kanun kabul edilmeyebilirdi.

Nasıl mı?

Kanun Meclis’te 237’ye 82 oyla kabul edildi.

Katılanları, ret oyu kullananları, katılmayanları tek tek incelersek;

AKP’den 209 evet oyu çıkarken 54 milletvekili oylamaya katılmamış.

MHP’den 28 evet oyu alınırken 22 kişi oy kullanmamış.

Yeniden Refah Partisi’nden 5 kişi, Hüdapar’dan 4 kişi, DSP’den 1 kişi oylamaya katılmamış

Asıl ilginç olan CHP’den 36 milletvekili ret oyu kullanırken 94 milletvekili oylamaya gelmeye bile gerek duymaması.

İYİ Parti’den 11 kişi hayır derken 33 vekil oylamaya katılmamış.

Her konuda iklim, tarım, çevre gibi konulara dikkat çeken Deva Partisi’nden 5 kişi olumsuz oy kullanırken 10 kişi oylamaya katılmamış.

HEDEP, Saadet, TİP, Demokrat Parti gibi tüm muhalefet partilerinin toplam ret oyu 82.

MUHALEFET PARTİLERİ OYLAMAYA KATILSAYDI KARŞI ÇIKTIKLARI YASA ÇIKMAYACAKTI

Muhalefet partilerinden oylamaya katılmayan milletvekili sayısı 195, eğer katılsalardı karşı çıktıkları yasa çıkmayacaktı.

Diyeceğim odur ki; “mış gibi muhalefet yaparak, sosyal medyada fenomencilik oynayarak her fırsatta kanunları eleştirerek halk korunmuyor.” Gerçek muhalefet emek, sabır, disiplin ve çalışma gerektiriyor. Gerisi lafı güzaf.

Yoksa “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” derler…..