TARIMDAN HABER ÖZEL / UKON, haftalık kesim fiyatlarını yayınlarken, bölgeler arası kuzu kesim fiyatlarındaki farklılıklar dikkat çekti. 3 bölgede fiyatlar değişmezken, 2 bölgede fiyatlar 5 lira düşerken, 2 bölgede de fiyatlar arttı. Ancak bir bölgede fiyatların sert bir şekilde yükselmesi dikkat çekti.

KUZU KESİM FİYATI 2 BÖLGEDE DÜŞTÜ!

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinde kuzu kesim fiyatları bir önceki hafta fiyatları ile aynı kaldı. Bu bölgelerde kuzu kesim fiyatları değişmedi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise kesim fiyatları 5 lira düştü.  İç Anadolu  Bölgesinde ise fiyatlar 5 lira yükseldi. Fakat diğer bölgelere göre Karadeniz bölgesinde fiyatların sert bir şekilde yükselmesi, Türkiye ortalama kesim fiyatlarını da yukarı çekti. 

Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

KARADENİZ BÖLGESİNDE KUZU KESİM FİYATI 33,40 LİRA BİRDEN YÜKSELDİ!

Karadeniz Bölgesinde kuzu kesim fiyatı 33,40 lira birden yükselerek, 380 liradan 413,40 liraya çıktı. Karadeniz bölgesindeki bu sert yükseliş, 3 bölgede fiyatların değişmediği, iki bölgede de fiyatların düştüğü haftada kuzu kesim fiyatlarının ortalama fiyatını yukarı çekti.

Kesi̇m Fi̇yat-1

K E S İ M Y E N İ