TARIMDAN HABER ÖZEL / Et ve süt fiyatları ile ilgili olarak üreticinin sesini duyurmak için sosyal medyadan etkili paylaşımlar yapan Kahramanmaraşlı üretici Yakup Konan’ın aile işletmesine vergi müfettişlerinin giderek denetim yapması dikkat çekti. Vergi müfettişleri tarafından yapılan denetim ‘üreticiyi susturmaya yönelik bir baskı ve gözdağı’ olarak değerlendirilirken, vergi müfettişlerinin sadece Konan’ın aile işletmesine gitmesi, ‘talimat Ankara’dan mı verildi?’ sorusunu gündeme getirdi.

Maliye

BAKAN YUMAKLI ADRES GÖSTERMİŞTİ!

Tarım Bakanına ithal etle ilgili kapsamlı soru önergesi! İthal etlerin kime satıldığı denetleniyor mu? Tarım Bakanına ithal etle ilgili kapsamlı soru önergesi! İthal etlerin kime satıldığı denetleniyor mu?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir konuşmasında küçük üreticilerin sosyal medyada örgütlenerek et fiyatlarının yükselmesi için hayvanlarını kestirmediklerini iddia etmişti.

Yakup Konan, sosyal medya hesabını etkin kullanan üreticilerin başında gelirken, Bakan Yumaklı’nın küçük üreticilere yönelik bu açıklamasının ardından maliyeden vergi müfettişlerinin Konan’ın aile işletmesine giderek inceleme yapması anlamlı bulundu.

Dünyada başka bir örneği bulunmayan denetimde, vergi müfettişleri işletmedeki yem, saman miktarını, yem ve samanın ne zaman kaç liradan alındığını, hayvan sayısını ve hayvan fiyatlarını not ederek, işletmeden ayrıldı.

Tarım Bakanı hayvancılıkta yol haritasını açıklarken, aile işletmelerinin destekleneceğini söylemişti. Ahırında 30-40 hayvanı bulunan Konan’ın aile işletmesine vergi müfettişlerinin gönderilmesi, “Aile işletmeleri, vergi müfettişi gönderilerek mi desteklenecek?” sorusunu akıllara getirdi.

Maliyeyeni

YAKUP KONAN BUNU DA GÖRDÜM DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ!

Yakup Konan, maliye müfettişlerinin işletmesine gelerek incelemede bulunmasına tepki göstererek, "Yaşamadığım bir bu kalmıştı, bunu da yaşadım, gördüm maalesef" dedi. 

Yakup Konan