Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 18 Ağustos 2025 Pazartesi günü gerçekleştireceği kesim organizasyonu öncesinde inek, dana ve düve kesim fiyatlarını açıkladı. Birlikten yapılan duyuruda, fiyatların bir önceki haftaya göre 20 lira düştüğü bildirildi.

Açıklamada, kesim yaptırmak isteyen üyelerin şubelere başvurarak kayıt yaptırması gerektiği vurgulandı. Kesilecek hayvan sayısının ise henüz açıklanmadığı belirtildi.

İthal etin yarısı tek şirkete! ESK’nın 93 bin tonluk ithalatında büyük tablo ortaya çıktı
İthal etin yarısı tek şirkete! ESK’nın 93 bin tonluk ithalatında büyük tablo ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Buna göre, önceki hafta 385 TL olarak açıklanan 199 kg altı inek kesim fiyatı bu hafta 365 TL’ye geriledi. Geçen hafta 415 TL olan 199 kg altı düve kesim fiyatı 395 TL’ye düşerken, 249 kg altı Holstein ırkı dana kesim fiyatı 430 TL’den 415 TL’ye, 249 kg altı diğer ırk dana kesim fiyatı ise 445 TL’den 425 TL’ye indi.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, fiyatlardaki değişikliklerle birlikte üyeleri bilgilendirmeye devam edeceklerini açıkladı.