Et ve Süt Kurumu'nun internet sayfasında bugün taze dana karkas et satışı duyurusu yayınlandı. Duyuruda, kıymayı 29 TL/Kg (KDV dahil) ve kuşbaşı eti ise 31 TL/Kg (KDV dahil) fiyatlarla Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışının yapılacağı açıklandı. Duyuruda isteklilerin 31.10.2017 tarihi saat 17:00'a kadar Genel Müdürlük Ticaret ve Pazarlama Dairesi Başkanlığına yazılı olarak başvurmaları istendi.

İsteklilerden taze dana karkas et için alınan fiyat tekliflerinin Kurum tarafından değerlendirildikten sonra kıyma ve kuşbaşının belirlenen fiyatlar üzerinden satışının 01 Kasım'dan itibaren başlanacağı belirtildi. ESK ile sözleşme yapan marketler, reyonlarında başka kıyma ve kuşbaşı ürünü satamayacak.

MARKETLER 1 GÜNDE KARAR VERECEK!

Duyuruda, ESK'ya taahhütte bulunmak isteyen marketlere 1 gün süre verilmesi dikkat çekti.

FAKIBABA UZUN SÜREDİR ÇALIŞILDIĞINI AÇIKLAMIŞTI!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, konuyla ilgili olarak Cumartesi günü yaptığı açıklamada; vatandaşların et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmeleri için uzun süredir yoğun bir tempo ile çalışıldığını belirtmişti. Ancak ESK'nın bu açıklamadan iki gün sonra yaptığı duyuru ile sözleşme yapmak isteyen marketlere sadece 1 gün süre verilmesi soru işaretlerine neden oldu.

Sektör temsilcileri, ESK ile belirlenen şartlarda çalışmak isteyen marketlerin 1 gün içinde şartnameyi okuyarak karar vermelerinin zorluğuna dikkat çekiyorlar.

PEKİ, ESK DUYURUYU NEDEN SON GÜNDE YAPTI?

ESK'nın böylesine önemli bir çalışmada marketlere yönelik duyuruyu son günde yapması tepkilere neden olurken, “ESK çalışacağı marketleri önceden belirledi, bu yaptığı duyuru ile 'rekabet ihlali' eleştirilerinin önüne geçmek istiyor" şeklinde yorumlandı.

SINIRLI MİKTARDA ET VERİLECEK

Sektör temsilcileri, ESK'nın marketlerde belirlenen fiyatlarda kıyma ve kuşbaşı eti satışı uygulamasının, verilecek etin sınırlı olmasından dolayı sağlıklı bir şekilde yürümesinin mümkün olmadığına dikkat çekiyorlar.

KASAPLAR FEDERASYONU REKABET KURUMU'NA GİTMEYE HAZIRLANIYOR!

Diğer yandan, Kasaplar Federasyonu'nun, düşük fiyattan karkas etin sadece anlaşmalı marketlere verilecek olmasına tepkili olduğu ve marketlerde et satışının başlamasıyla birlikte konuyu Rekabet Kurumu'na götüreceği konuşuluyor.