Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Fakıbaba, burada gündemdeki 300 koyun desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 300 koyunu Ziraat Bankası'nın kredisiyle Tarım Kredi'nin alacağını ve TİGEM'in de sözleşmeli ailesi olacağını belirten Fakıbaba, yem ve ilaç desteğini de Bakanlığın vereceğini söyledi. Fakıbaba, “Asgari ücretini vereceğiz. Sigortalayacağız ama bunu bir avans olarak veriyoruz" dedi.

300 koyun projesinde amaçlarının bir ailenin geçinebilmesi olduğunu dile getiren Fakıbaba, “En kötü ihtimalde bir koyun 1,4 yavru verirken, biz 1 olarak kabul ediyoruz. Yani bir yıl sonra bu 300 koyun 300 yavru veriyor. 300 koyun ve 300 yavrunun 5 ay sonra fiyatları belli. Bu 300 koyun, direkt olarak üreticinin hakkı. Bizim değil. Yani 300 koyunun fiyatı belli ve fiyatını çarpacaksınız. Bizim verdiğimiz avansı çıkartacaksın. Elinde adamın para kalacak. Ne kadar kalacağını da biliyoruz. Bir aileyi gerçekten geçindirecek."

300 koyun projesinde desteğin herkese verilmesi gibi bir durum söz konusu olmadığını da belirten Fakıbaba, bu konuda da bazı açıklıklar getirdi. “Bizim düşüncemiz 'Hadi herkese sıradan verelim, herkes koyun sahibi olsun.' değil. Merası, barınağı, kredibilitesi olacak, bu işle iştigal etmiş olacak. Yani 'Herkese vereceğiz.' diye bir kaide yok."

TARIMDANHABER