Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yapılan hayvan dağıtımına ilişkin paylaşımda bulundu. Deprem bölgesindeki yetiştiricilerin yaralarını sarmak için tüm imkanlarla çalışarak hayvan dağıtımını tamamladıklarını aktaran Yumaklı, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hayvanları telef olan yetiştiricilere 909 milyon lira bütçeli canlı hayvan ve arılı kovanı bedelsiz teslim ettik. Rabb'im ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın, her türlü afetten memleketimizi muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

Yumaklı'nın paylaşımında yer alan bilgilere göre, depremden etkilenen illerde 5 bin 804 büyükbaş, 43 bin 317 küçükbaş, 549 bin kanatlı hayvan ve 26 bin 318 arılı kovan dağıtımı yapıldı.

Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları! Düve, dana, inek ve kuzu kesim fiyatı kaç lira oldu? 24 Nisan güncel karkas kesim fiyatları!

Depremzede-2

ADRESE TESLİM İHALE İLE YURT DIŞINDAN 1600 BESİLİK HAYVAN İTHAL EDİLMİŞTİ!

Tarım ve Orman Bakanlığı, depremzede yetiştiricilere dağıtılan damızlık hayvanları yurt içinden tedarik ederken, besilik hayvanları ise yurt dışından ithal etmişti. Yurt dışından 1600 baş besilik hayvan ithal edilirken, ithalatı yapan firmaya da ihale hiçbir ilana çıkmadan adrese teslim bir şekilde verilmişti.

SEKTÖRDE BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ!

Depremzede yetiştiricilere dağıtımı yapılacak 1600 adet besilik hayvanın bile adrese teslim ihale ile ithal edilmesi, sektörde büyük tepkiye neden olurken, söz konusu ithalatın da çok gizli tutulması soru işaretlerine neden olmuştu.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın konuyla ilgili yaptığı paylaşımda depremzede yetiştiricilere dağıtılan hayvanlarla ilgili hiçbir detay vermemesi dikkat çekerken, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremzede yetiştiricilere ithal hayvan dağıtıldığından haberi var mı?” sorusunu gündeme getirdi.