Büyükbaş yem fiyatlarında, besilik ve süt yemi fiyatı kaç lira? Yem fiyatları sürekli değişkenlik gösterdiği için aylık fiyatlar da önem taşıyor. Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin verilerine göre güncel yem fiyatlarını ve aylık fiyatlar arasındaki farkları sizler için derledik.

YEM FİYATLARINDA KASIM AYINDAN SONRAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR

Yem fabrikalarından derlenen rakamlara göre besi ve süt yemi fiyatlarının Kasım ayından itibaren düzenli bir şekilde arttığı gözleniyor. Ekim ayında 7,730 TL/ton olan süt yemi fiyatı Kasım ayında 7,935 TL/tona, Aralık ayında da 8,505 TL/tona çıktı.

Yine aynı şekilde Ekim ayında 6,835 TL/ton olan besi yemi fiyatı da Kasım’da 6,930 TL/tona, Aralık ayında da 7,585 TL/tona yükseldi.

Aşağıdaki tabloda son 6 aylık (Temmuz-Aralık) besi ve süt yemi fiyatları karşılaştırmalı olarak veriliyor. Verilen yem fiyatı fabrika çıkışı bayi karları eklenmemiş fiyatlardır.

Yem Fiyat-1

BAYİ FİYATLARINA YÜZDE 6-12 ARASINDA KAR EKLENİYOR!

Buzağı fiyatı bir haftada yüzde 5,6 arttı! Buzağı fiyatı bir haftada yüzde 5,6 arttı!

Örneğin Aralık ayı için belirtilen 7,585 TL/ton besi yemi fiyatı için çuval fiyatı (50 kg) 379,25 TL olmaktadır. Besici bunu bayiden alırsa (ortalama yüzde 10) bayi karı eklendiğinde bu durumda bir çuval besi yemi fiyatı 417,1 liraya geliyor.