TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘LEADER Yaklaşımı’ tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekerek, “Bizim milletimiz devletini sever, devletine güvenir. İnsanımız ister ki; devlet yoluna ışık tutsun, bir adım atsın, yol açsın. Biz de bu LEADER Yaklaşımı ile insanımızın paydaşlarıyla işbirliği yapmasına imkân sağlayacağız. Köylümüzü, çiftçimizi, emekçimizi gücümüzün son haddine kadar destekleyecek ve yönlendireceğiz" açıklamasında bulunmuştu. 

Tarımdan Haber olarak Bakan Pakdemirli’nin bu açıklamasını ‘Çiftçimizi son haddine kadar destekleyeceğiz’ başlığı ile manşetten yayınlamıştık. Haberin sosyal medyadaki paylaşımına takipçilerimizden yüzlerce yorum gelirken, Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarına tepki gösterildi. 

TARIM KREDİ'DE YILLIK FAİZ NE KADAR BİLİYOR MUSUNUZ?

Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan yüksek faize ve 2019 tarımsal desteklerin açıklanmamasına tepki gösteren çiftçi, “Sayın Bakanım, Tarım Kredi Kooperatiflerinin yıllık faiz ne kadar biliyor musunuz? Sana söyleyelim yıllık yüzde 30. Böyle mi çiftçiyi destekleyeceksiniz?” eleştirisinde bulunuldu. 

Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu! Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu!

2019 TARIMSAL DESTEKLER AÇIKLANDI DA HABERİMİZ Mİ YOK?

Diğer yandan Ağustos ayının sonuna gelinmesine rağmen 2019 tarımsal desteklerin açıklanmamasını da eleştiren çiftçi, “2019 destekleri açıklandı da haberimiz mi olmadı?” tepkisinde bulundu. 

ET VE SÜT KURUMU ÜRETİCİNİN PARASINI ÖDEYEMİYOR!

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut da, Et ve Süt Kurumu’nun üreticinin parasını ödeyemediğini belirterek, “Sayın Bakanım Et ve Süt Kurumu üreticinin parasını ödeyemiyor. Acilen Hazine Bakanlığından Et ve Süt Kurumuna para aktarılıp üreticinin parası ödenmesi lazım. Saygılar” dedi. 

VERİLEN SÖZLERE RAĞMEN SERTİFİKALI TOHUM DESTEKLERİ HALA ÖDENMEDİ 

Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Muhittin Bıyıkoğlu’da sertifikalı tohum desteklerinin verilen söze rağmen hala ödenmediğine işaret ederek, “Sayın Bakanım destekleyecekseniz Sayın Cumhurbaşkanının 25 Temmuz 2019 tarihinde Polatlı’da hasat bayramında ödeme sözü verdiği sertifikalı tohum desteklerini ödeyiniz. 15-20 gün sonra tohumun yenisini alacağız ama geçen yıl aldığımız sertifikalı tohumun desteği hala yok” şeklinde yorumda bulundu. 

Yorumların tamamını okumak için TIKLAYIN