2020 sansür raporu yayınlanmış ve 'Tarımdan Haber' 136 haberine erişim engeli ile 9'uncu sırada yer alıyor.

136 haber ve hepsi özel/özgün haber…

Bu olay birçok konuyu akla getiriyor. 

'Tarımdan Haber' her şeyden önce çok iyi bir habercilik yapmış.

'Tarımdan Haber' mahkeme kararı ile erişim engeli konulan, kaldırılan hiçbir haberinden dolayı ceza almamış yani bu 136 haber doğru.

'Tarımdan Haber' yaptığı 136 haberin hiçbirinde mahkemelerden ceza veya yaptırımla karşılaşmamış ama aynı yargı kurumu bu haberlere erişim yasağı koymuş, ne yazık ki kaldırmış ve halkın haber alma özgürlüğünü ortadan kaldırmıştır. 

Yani yargı erki hukuk esaslı değil idare, hükümet esaslı konuları değerlendirmiştir. 

'Tarımdan Haber' başta devasa imkan ve güce sahip (ama bunu ülkenin/çiftçinin hizmetine sokamayan) Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere birçok kurumla ve idarecileri ile tek başına kısıtlı imkanlarıyla mücadele etmiş ve sadece haklı olmanın gücüyle hepsi ile nihayetinde baş etmiştir.

Böylece meselenin güç, imkan, makam olmadığı meselenin hak/haklılık olduğu bir kez daha görülmüştür.

'Tarımdan Haber' süreçleri başından sonuna bir insanın omuzlarına aldığı tek kişilik bir ordu olarak devletin ve çiftçinin sınırsız imkanlarını kullananlara karşı milyonlarca çiftçi başta olmak üzere ülkenin bütün vatandaşlarının hakkını ve hukukunu korumuş yaptığı haberlerle halkın milyarlarının kaybına engel olmuş veya hesabının sorulmasını sağlamıştır/sağlayacaktır. 

'Tarımdan Haber' yaptığı haberlerle geleceğe not düşmüş bugünün kudretli hesap sorulamazlarının gelecekte halk ve mahkemeler önünde hesap vermelerini sağlayacak detayları kamuoyu ile paylaşıp kayıtlara geçirmiştir.

'Tarımdan Haber' çalışmalarında karşısında kimin olduğuna nasıl bakmadıysa yanında kimsenin (kendi temasının esası çiftçi, üretici ve köylüler dahil) olmamasına da aldırmadan inandığı esaslar çerçevesinde hareket etmekten imtina etmemiştir. 

Ülkede milyon dolarlık bütçeleri, onlarca/yüzlerce çalışanı olan yüzlerce yazılı, görsel ve digital medya arasında 136 haberi engellenen/erişim yasağı konularak ülkenin en muhalif medya organları Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini geride bırakarak 9'uncu sırada yer alan 'Tarımdan Haber'i yani tek kişilik ordu dostum Sadettin İnan’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. 

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada ülkeye hizmette zihni açık, kalemi keskin olsun…