Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Deprem felaketinin yaşandığı bir dönemde karkas kesim fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekti.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 9 Şubat 2023 tarihi itibariyle kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu fiyatlarını yayınladı.

DANA KARKAS 16 LİRA, KUZU KARKAS 7 LİRA YÜKSELDİ

Bir önceki hafta dana karkas kesim fiyatı ortalama 5 lira yükselerek 139.46 liraya çıkmıştı. Karkas kesim fiyatları geçen hafta ise 16 TL birden yükselerek ortalama 155.24 TL oldu. Kuzu karkas kesim fiyatları ise 7 lira yükselerek ortalama 134.33 liradan 141.26’ya çıktı.

KARADENİZ BÖLGESİNDE 164 LİRAYA ÇIKTI!

Bölgeler arası karkas kesim fiyatları en çok Karadeniz Bölgesinde artarken, ortalama 142 lira olan kesim fiyatı son bir hafta içinde 164 liraya yükseldi.

Tarım Bakanı, hayvancılıkta yeni destekleme modelini duyurdu Tarım Bakanı, hayvancılıkta yeni destekleme modelini duyurdu

MACARİSTAN'DAN 5 BİN, GÜNEY AMERİKA'DAN 15 BİN KASAPLIK HAYVAN İTHAL EDİLDİ

Et fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için Et ve Süt Kurumu, Macaristan’dan 5 bin, Güney Amerika’dan ise 15 bin kasaplık hayvan ithalatı yaptı. İthal edilen kasaplık hayvanlar Türkiye’de kesilerek Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ile Tarım Kredi Marketlerde satışa sunuldu. İthalata rağmen karkas kesim fiyatlarının bir hafta içinde 16 TL birden yükselmesi, ithalatın çözüm olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.  

ukon et fiyatı