Ulusal Kırmızı Et Konseyi, 2 Şubat 2023 tarihi itibariyle kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu fiyatlarını yayınladı.

DANA KARKAS 5 LİRA, KUZU KARKAS 4 LİRA YÜKSELDİ

Bir önceki hafta dana karkas kesim fiyatı 136.20 liradan 134.79 liraya düşerken, geçen hafta 5 lira birden yükseldi. Yine kuzu karkas kesim fiyatı da 4 lira artarak 134.33 liraya çıktı.

KASAPLIK HAYVAN İTHALATI DA ÇÖZÜM OLMADI!

Tarım ve Orman Bakanlığının et fiyatlarını baskılamak için yaptığı kasaplık hayvan ithalatı da çözüm olmadı. Et fiyatlarını yakından ilgilendiren karkas kesim fiyatları 1 hafta aradan sonra yeniden yükselişe geçti.

ET FİYATLARININ YÜKSELMESİNİN NEDENİ MALİYETLERİN ARTMASI VE YETERLİ KESİMLİK HAYVAN BULUNMAMASINA BAĞLANIYOR!

Karkas kesim fiyatlarının yükselmesi, maliyetlerin yükselmesi ve yurt içinde yeterli kesimlik hayvan bulunmamasına bağlanıyor.

MACARİSTAN'DAN 5 BİN, GÜNEY AMERİKA'DAN 15 BİN KASAPLIK HAYVAN İTHAL EDİLDİ

İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız! İthal ette ESK'nın hijyen skandalına CHP'den tepki: Halkın sağlığını bile bile yok saydınız!

Et ve Süt Kurumu, Macaristan’dan 5 bin, Güney Amerika’dan ise 15 bin kasaplık hayvan ithalatı yapıyor. İthal edilen kasaplık hayvanlar Türkiye’de kesilerek Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ile Tarım Kredi Marketlerde satışa sunuluyor.

ET VE SÜT KURUMU KIYMA VE KUŞBAŞI FİYATLARINA ZAM YAPMAZKEN ZARAR HAZİNE'DEN KARŞILANACAK!

Et ve Süt Kurumu, kıyma ve kuşbaşı satış fiyatlarına zam yapmazken, piyasanın yarı fiyatına satılan kıyma ve kuşbaşının zararı da hazine tarafından karşılanacak.

3 BÖLGEDE KARKAS KESİM FİYATI 140 LİRANIN ÜSTÜNE ÇIKTI

UKON tarafından yayınlanan 2 Şubat 2023 bölgeler arası karkas kesim fiyatlarına göre dana karkas kesim fiyatı ortalama 139.46 lira, kuzu karkas kesim fiyatı ise 134.33 lira olarak gerçekleşti. Üç bölgede dana karkas kesim fiyatları 140 liranın üstüne çıkarken, en düşük dana karkas kesim fiyatı ise 137.25 lira ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşti. 

KARKAS KESİM FİYATLARI SON BİR AYDA YÜZDE 14.1 ARTTI

UKON verilerine göre dana karkas kesim fiyatındaki son bir aylık artış yüzde 14.1, yıllık artış ise yüzde 104.4 olarak gerçekleşti.  

İŞTE 2 ŞUBAT BÖLGELER ARASI KARKAS KESİM FİYATLARI...

karkas kesim fiyatı-2