Dana karkas kesim fiyatları artarken, kuzu karkas kesim fiyatı düştü. Dana karkas kesim fiyatları ortalama 1 lira yükselerek 136.2 lira olurken, kuzu karkas kesim fiyatı ise 50 kuruş düşerek 127.6 lira oldu.

KESİM FİYATI SADECE BİR BÖLGEDE DÜŞTÜ!

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, kombinalar ve kesimhanelerden alınan haftalık yağsız dana ve yağsız kuzu fiyatlarını yayınladı. Yayınlanan 19 Ocak tarihli fiyatlara göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yağsız dana karkas kesim fiyatı 1.6 lira düşerken, diğer bütün bölgelerde yükseldi.

İŞTE BÖLGELERE GÖRE 19 OCAK KARKAS KESİM FİYATLARI

Dana karkas kesim fiyatı buna göre, Ege Bölgesinde 136.8 lira, Akdeniz Bölgesinde 136 lira, Marmara Bölgesinde 135.6 lira, İç Anadolu Bölgesinde 137.1 lira, Doğu Anadolu Bölgesinde 134.5 lira, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 133.4 lira ve Karadeniz Bölgesinde 140 lira oldu.

ET VE SÜT KURUMU 1 KG ETİN ÜRETİM MALİYETİNİ AÇIKLAMIYOR!

Karkas kesim fiyatlarındaki artış, et fiyatlarında spekülasyon yapılıyor iddialarını gündeme getirirken, bu konuda önemli bir gösterge olan maliyet hesabının Et ve Süt Kurumu tarafından açıklanmaması dikkat çekiyor.

İTHAL KASAPLIK HAYVANLAR EDİRNE'YE GELDİ!

Diğer yandan, et fiyatlarında spekülasyon yapıldığı gerekçesiyle kasaplık hayvan ithalatına zemin hazırlanırken, ithal kasaplık hayvanlardan ilk parti hayvan bugün itibariyle Edirne’ye geldi. ESK ithal ettiği kasaplık hayvanı Edirne’de kestirerek, Tarım Kredi Marketlerde ve ESK satış mağazalarında satışa sunulacak. İthal hayvanların etinin satış mağazalarına gelmesiyle birlikte ESK önünde oluşan kuyrukların da azalması bekleniyor.

Mart ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu! TÜSEDAD en düşük 20 lira olmalı! Mart ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu! TÜSEDAD en düşük 20 lira olmalı!

KUZU FİYATLARI DÜŞTÜ

Dana karkas kesim fiyatları artarken, kuzu karkas kesim fiyatının düşmesi dikkat çekti. Geçen hafta bölgeler arası ortalama kuzu karkas kesim fiyatı 128.09 lira olurken, bu hafta 127,63 liraya düştü. 

ET FİYATI