TARIMDAN HABER ÖZEL / Ziraat Bankası’nın zirai kredilerde çiftçiye yaşatılan sorunlarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, “Logosunda başak bulunan Ziraat Bankasının Bucak şubesinde, çiftçinin bankasında, çiftçilerimiz ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dilenci pozisyonuna düşürülerek aylarca bekletilmektedir” tepkisinde bulundu.

Bilal Özel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:  

Ülkemizin gıda güvenliği ve ekonomik istikrarı için tarım sektörü hayati bir öneme sahiptir. Tarım sektörünün olmazsa olmazı çiftçilerimiz, son günlerde yüksek girdi maliyetleri ve değişen piyasa koşulları karşısında finansal sorunlara maruz kalmaktadır.

ZİRAİ KREDİLERDE SÖYLENENLERLE YAPILANLAR BİR BİRİNİ TUTMUYOR

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) geçtiğimiz hafta kredi büyümesini yavaşlatmayı hedefleyen tedbirler aldığını biliyoruz.

Yapılan açıklamalara baktığımızda zirai kredilerin durdurulmasının söz konusu olmadığı ve zaman zaman yoğunluk olsa da kredilerin aynı şartlarda devam ettirilmesi gerektiği konusu basında ve sosyal medya platformlarında sıklıkla gündeme gelmektedir.

ÇİFTÇİNİN BANKASINDA ÇİFTÇİ DİLENCİ POZİSYONUNA DÜŞÜRÜLEREK AYLARCA BEKLETİLİYOR

Ziraat Bankası çiftçilerimizin finansal sorunlarını çözmek, tarım sektörünü desteklemek ve geliştirmek amacıyla 160 yıl önce kurulmuştur. Logosunda başak bulunan Ziraat Bankasının Bucak şubesinde, çiftçinin bankasında, çiftçilerimiz ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dilenci pozisyonuna düşürülerek aylarca bekletilmektedir.

Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak! Polatlı'da köylüler TOKİ’ye karşı hukuk mücadelesini kazandı! Köy gelişim alanındaki araziler yağmalanamayacak!

DOSYALAR ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE BEKLETİLİYOR

Soruna ilişkin olarak çözüm yolu aradığımızda kredi notu ve kredibilitesi uygun olan çiftçilerin kredi taleplerinin genel müdürlüğe iletildiği ve ilgili dosyaların Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünce bekletildiği cevabını almaktayız.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI YAŞANAN SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Çiftçilerin işletmelerini geliştirmelerine veya modernize etmelerine yönelik imkanların tanınması, finansal sıkıntılarına Ziraat Bankası tarafından çözüm bulunması, üreticimiz kadar tüketicilerimizin ve ülkemiz ekonomisinin yararına olacaktır.

Bu bağlamda Hazine ve Maliye Bakanlığı yanı sıra Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve diğer ilgililere konunun çözümü ve sürecin hızlandırılması için çağrıda bulunmaktayız.