TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarımdan Haber yazarı İlkem Umutlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurduğunu kaydetti. Perşembe (bugün) alınacak faiz kararının beklendiğini ifade eden Umutlu, “Devletimiz çiftçinin imkanlarını zorlamak için azami gayret sarf ediyor” dedi.

ZİRAAT BANKASI BİR HAFTADIR SÜBVANSİYONLU KREDİLERİ DURDURDU!

Diğer yandan Ziraat Bankasının sübvansiyonlu traktör ve ekipman kredilerini yaklaşık bir hafta öncesinden dondurduğu kaydedilirken, gelen tepkiler üzerine ekipman kredilerinin açıldığı ancak traktör kredilerinin kapalı tutulmaya devam edildiği ifade ediliyor.

Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı? Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı?

Ilkem Umutlu-4

OCAK AYINDA FAİZLER YÜKSELTİLMİŞTİ!

Ziraat Bankası, sübvansiyonlu kredilerin faiz oranlarını geçtiğimiz Ocak ayında artırmıştı. Merkez Bankası’nın bugün yeni bir faiz artışına gitmesi durumunda Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu kredilerin faiz oranlarını yeniden artıracağı kaydediliyor. Sübvansiyonlu kredi faizlerinin yükseltilmesi, çiftçinin traktör ve ekipman alımında faiz giderlerini de artıracak.