Karkas kesim fiyatları son 4 haftadır yükseliş trendini sürdürürken, Türkiye geneli ortalama kesim fiyatı 135 liraya kadar çıktı. Karkas kesim fiyatlarının yükselmesi et fiyatlarını da yükseltirken, vatan ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu’nun önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Peki Et ve Süt Kurumu’nda et fiyatları kaç lira? Kıyma ve kuşbaşı kaç liradan satılıyor?

ET VE SÜT KURUMU UZUN BİR SÜREDİR ET FİYATLARINDA ARTIŞ YAPMIYOR

Bilindiği üzere Et ve Süt Kurumu uzun bir süredir et fiyatlarında bir artış yapmıyor. Karkas kesim fiyatları artarken, Et ve Süt Kurumu’nun et satış fiyatlarında bir artış yapmaması vatandaş açısından ESK’nın satış mağazalarını daha cazip hale getirdi.

ESK KESİMLİK HAYVAN TEDARİK EDEMEDİĞİ İÇİN MAĞAZALARINDA SATACAK ET BULAMIYOR

Ancak ülkede yeterli kesimlik hayvan bulunamadığı için ESK da besiciden hayvan tedarik ederek kestiremiyor. ESK, hayvan kesimi yapamadığı için de mağazalara koyacak et bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyor. Vatandaşın talebi artarken, mağazalara yeterli et gönderilmemesi, uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken, vatandaşın çoğu da et alamadan ayrılmak zorunda kalıyor.

ESK ET SORUNUNU KASAPLIK HAYVAN İTHALATI İLE ÇÖZMEYE ÇALIŞACAK

Et ve Süt Kurumu, yerli besiciden hayvan tedarik edemediği için yurt dışından kasaplık hayvan ithalatı ile mağazalardaki et sorununu çözmeye çalışıyor. Bunun için Brezilya ve Avrupa’dan kasaplık hayvan ithalatı gündemde. Avrupa’dan ithal edilecek kasaplık hayvanlar Edirne’de kestirilerek Türkiye geneline dağıtılması planlanıyor.

BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN'DAN 13 BİN TON KARKAS ET İTHALATI GÜNDEMDE!

Kasaplık hayvan ithalatının yanında Bosna Hersek ve Sırbistan’dan da yoğun bir şekilde karkas et ithal edilmesi gündemde. Ekonomik iş birliği kapsamında Türkiye’nin Bosna Hersek ve Sırbistan’dan toplam 13 bin ton ithalat kotası bulunurken, Türkiye’nin bu kota hakkını kullanarak bu iki ülkeden 13 bin ton karkas et ithal etmesi öngörülüyor.

Peki Et ve Süt Kurumu’nda kırmızı et fiyatı ne kadar? Kıyma ve kuşbaşı kaç liradan satılıyor? Koyun, toklu etinde bir artış oldu mu? İşte Et ve Süt Kurumu’nda 15 Ocak et satış fiyatları…

DANA ETİ 

Dana Kıyma: 89 TL

Dana Kuşbaşı: 99 TL

Dana Biftek-Rosto: 134 TL

Dana Kontrfile: 155 TL

Dana Pirzola: 165 TL

Dana Bonfile: 325 TL

Tarım Bakanlığından gıdada hileli üretimle ilgili CİMER’e kaçamak cevap! Tarım Bakanlığından gıdada hileli üretimle ilgili CİMER’e kaçamak cevap!

KUZU ETİ

Gövde Kuzu: 96 TL

Kuzu But: 107 TL

Kuzu Kol: 99 TL

Kuzu Pirzola: 134 TL

Kuzu Gerdan: 84 TL

Kuzu Güveç (Kaburga): 83 TL

Kuzu Bel Kaski: 137 TL

TOKLU ETİ

Gövde Toklu: 90 TL

Toklu But: 100 TL

Toklu Kol: 92 TL

Toklu Pirzola: 126 TL

Toklu Gerdan: 83 TL

Toklu Güveç (Kaburga) 79 TL

Toklu Bel Kaski: 129 TL

KOYUN ETİ

Gövde Koyun 72 TL

Koyun But: 80 TL

Koyun Kol: 73 TL

Koyun Pirzola: 96 TL

Koyun Gerdan: 66 TL

Koyun Güveç (Kaburga) 65 TL

Kuyruk Yağı: 99 TL

Koyun Bel Kaski: 98 TL