Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç'un, besilik dana tedariki ile ilgili olarak birliklere gönderdiği yazıda dikkat çeken başlıklar şöyle... 

MERKEZ BİRLİĞİ ET VE SÜT KURUMU İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Et ve Süt Kurumu ithal et fiyatlarına zam yaptı! Et ve Süt Kurumu ithal et fiyatlarına zam yaptı!

Sektörümüzde oluşan dalgalanmalar, arz talep dengesindeki ve fiyatlardaki istikrarsızlık en çok biz üreticilere zarar vermektedir. Bu bakımdan politika belirleyici kamu kurumları ile iş birliği halinde olmak önemlidir. Bu çerçevede Merkez Birliğimiz Et ve Süt Kurumu ile besicilik dana tedariki konusunda bir iş birliği tesis etme aşamasındadır.

SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK PROJESİ BAŞLATILDI

Bildiğiniz gibi mevcut besi işletmelerinin atıl kapasitesinin üretime kazandırılması, böylece üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, hammadde tedariki ve pazarlama faaliyetlerinin düzenlenerek fiyat istikrarının temini için Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünce ilgili Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘Sözleşmeli Besicilik Projesi’ başlatılmıştır.

SÖZLEŞMELİ ALIM FİYATI AÇIKLANACAK

Proje ile üretici üretim maliyetlerine göre hesap edilerek kurum tarafından güncellenerek açıklanacak Sözleşmeli Alım Fiyatı ile hayvanını kestirecek ve buna ilave olarak adı geçen kararda belirtilen kesilen hayvanın ağırlığına göre kilograma desteklemeden faydalanacaktır.

ESK İLE SÖZLEŞME İMZALAYAN BESİCİLERE HAM DANA TEDARİK EDİLECEK

Kurum ile sözleşme imzalayan veya imzalamayı düşünen birliklerimizin üyelerinin besilik ham dana tedarikinde problem yaşamaması için Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü piyasa araştırması yaparak bunları temin yoluna gidecektir. Özellikle yurt dışından uygun biçimde tedariki söz konusudur.

UYGULAMA SÜREKLİ HALE GETİRİLEREK BİRLİKLER DE GELİR ELDE EDECEK

Bu tedarik uygulamasının sürekli hale getirilip Birliklerimizin de bundan pazarlama payı gibi bir isim altında gelir elde etmesi mümkün olacaktır. Böylece birliklerimiz de bu uygulamadan bir menfaat elde edecektir. Bildirilen kişiler tedarik gerçekleştiğinde şartları uymuyorsa hayvanları almaktan vazgeçebilir veya sayıyı artırıp, eksiltebilir. Ancak ilk bildirilen listelerdeki kişilere mutlaka öncelik verilecektir.

ESK İLE SÖZLEŞME İMZALAMAK İSTEYEN BESİCİLER 31 OCAK'A KADAR BAŞVURU YAPMALARI GEREKİYOR

Üyelerimize duyurularak talep eden üyelerimizin bilgilerinin bu yazımız ekinde gönderilen tablodaki şekilde doldurularak 31 Ocak 2023 tarihine kadar e-mail yolu ile Merkez Birliğimize iletilmesini rica ederim.

ithalat-2