Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 2 aydır gizli bir şekilde yürütülen kasaplık hayvan ithalatını hafta başında yaptığı toplantıda kamuoyuna açıklarken, Et ve Süt Kurumu’nun da ithal edecek hayvan bulmak için Güney Amerika ve Avrupa’ya iki heyet gönderdiği ortaya çıktı. İki ekipte de 3’er kişi bulunurken, Güney Amerika ekibi geçtiğimiz Cuma günü, Avrupa ekibi ise Salı günü yola çıktı.

Artan maliyetlerden dolayı besici ve süt üreticisi aylardır zararına üretim yaparken, bu süre içinde bir çok üretici de üretimden çekilmek zorunda kaldı. Zararına yapılan üretimin sektöre büyük bir darbe vuracağı bilindiği halde Tarım Bakanlığı, sektördeki yangına müdahale etmek yerine sadece seyretmekle yetindi.

TARIM BAKANLIĞI HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDEKİ KRİZİ AYLARDIR SEYRETTİ!

Gelinen noktada hayvan sayısının azalmasıyla birlikte et krizi kapıyı çalarken, Tarım Bakanlığı bugüne kadar beceriksiz politikasının faturasını yine üreticiye çıkararak, çareyi ithalatta buldu. Bir önceki Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 2022 yılı sonu itibariyle hayvancılıkta bırakın kasaplık hayvan ithalatını besilik hayvan ithalatının bile sonlandırılacağını açıklamasına rağmen, verilen sözler yine unutuldu.

TARIM BAKANLIĞI KASAPLIK HAYVAN İTHALATI ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Tarım Bakanlığı, kasaplık hayvan ithalatı çalışmalarını hızlandırırken, Güney Amerika ve Avrupa’ya hayvan bulmaları için iki ayrı ekip gönderdiği ortaya çıktı. Tarım Bakanlığının hesabına göre ilk planda Güney Amerika’dan 14 bin baş, Avrupa’dan ise 5 bin baş kasaplık hayvan ithal edilecek.

GÜNEY AMARİKA VE AVRUPA’YA GÖNDERİLEN HEYETLERDE ŞU İSİMLER YER ALDI

Geçtiğimiz Cuma günü gönderilen Güney Amerika heyetinde ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanı Melik Daloğlu ve Dış Ticaret Şube Müdürü İsmail Cem Arzıtaş yer aldı. Salı günü Avrupa’ya gönderilen heyette ise ESK Ticaret Pazarlama Şube Müdürü Dilek Köroğlu, Şube Müdürü Süleyman Altun ve Veteriner Hekim Reşat Alkan yer aldı.

YURT DIŞINA GÖNDERİLEN HEYET GİZLİ TUTULUYOR!

İnek, dana ve düve kesim fiyatı bu hafta kaç lira oldu? Kesim fiyatı düştü mü arttı mı? İnek, dana ve düve kesim fiyatı bu hafta kaç lira oldu? Kesim fiyatı düştü mü arttı mı?

Tarım Bakanlığının kasaplık hayvan ithalatı için Et ve Süt Kurumu’ndan iki ayrı ekibi Güney Amerika ve Avrupa’ya göndermesi, ülke hayvancılığının geldiği acı durumu gözler önüne sererken, ithalat için yurt dışına gönderilen ekiplerin de kamuoyundan ve kurumdan saklanması manidar bulundu.