Ete talebin en düşük olduğu bir dönemde et fiyatlarına zam gelmesi hayvancılıkta yaşanan krizi gözler önüne serdi. Et fiyatlarına 5 lira zam geldi! İkinci bir zam da yolda! Peki karkas kesim fiyatları kaç lira oldu? Karkas kesim fiyatlarına gelen zam kıyma ve kuşbaşı fiyatlarını da artırdı. 

Hayvancılıkta tehlike çanları çalıyor. Yaşanan ekonomik krizden dolayı et tüketimi hızla düşerken diğer taraftan, ülkede kesilecek hayvan sayısı da hızla eriyor. Ülkede yeterli hayvan sayısı bulunmadığı için ete olan talebin düştüğü bir dönemde et fiyatlarına 5 lira zam geldi. Kurban bayramının hemen sonrasında et fiyatlarına zam gelmesi, hayvancılıkta yaşanan krizin bir göstergesi olarak değerlendirildi. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Kurban bayramında hem vatandaşın alım gücünün düşmesi hem de yeterli hayvanın kurban pazarlarına getirilmemesinden dolayı bu yıl kurban bayramında hayvan satışları ciddi oranda düşerken, bayramın hemen sonrasında kırmızı et fiyatlarına bugünden itibaren kiloda 5 lira zam geldi. Et fiyatlarına önümüzdeki günlerde ikinci bir 5 lira daha zam gelmesi bekleniyor. 
Artan yem maliyetleri ve yeterli hayvan sayısının bulunmamasından dolayı kurban bayramının hemen sonrasında et fiyatlarına zam geldi. Karkas kesim fiyatları bugün 5 lira artarken, önümüzdeki günlerde fiyatlara ikinci bir 5 lira daha zam gelmesi bekleniyor. Gelen zamlarla birlikte yağlı karkas kesim fiyatları 98 lira olurken, yağsız karkas kesim fiyatları da 100 liranın üstüne çıktı. 

Karkas kesim fiyatlarına ortalama 5 lira zam gelmesi kıyma ve kuşbaşı fiyatlarını da aynı oranda artırdı. 

ET TÜKETİMİ ARTIK DAR GELİRLİNİN AKLINA GELMİYOR! OTELLERDE MÜNÜ DEĞİŞTİRİLDİ ET YOK DENMEMESİ İÇİN DANA ETİ YERİNE KUZU ETİ KONULDU! TURİST DE KUZUYU TERCİH ETMİYOR! 

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kurban bayramının hemen ardından karkas kesim fiyatlarının artmasının normal bir durum olmadığını belirterek, fiyatlardaki artışın ana nedeninin ülkede yeterli hayvan sayısının bulunmamasına bağladı. Et satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını da dile getiren Tunç, otellerde de menülerin değiştirildiğini, geçmiş yıllarda olduğu gibi turizm sezonuyla birlikte ete olan talebin bulunmadığını bildirdi. Sektörde ciddi bir belirsizlik yaşandığını, işletmelerin bir çoğunun kapasitesinin altında çalıştığını ifade eden Tunç, “et artık dar gelirlinin aklına gelmiyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi et tüketimi olmuş olsa ne yaparız bilemiyorum, çünkü ülkede yeterli hayvan yok” dedi.